Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme! Türkiye'ye iade edilecek mi?

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye'ye iadesine ilişkin davada tutukluluğunun devamına karar verilerek, karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme! Türkiye'ye iade edilecek mi? - Sayfa 1

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği 4 kişinin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin soruşturma devam ederken, ABD mahkemesi tarafından dikkat çeken bir karar verildi.

19
Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme! Türkiye'ye iade edilecek mi? - Sayfa 2

Trafik kazası sonucu Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iade edilmesi ile ilgili karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi. ABD mahkemesi, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi.

29
Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme! Türkiye'ye iade edilecek mi? - Sayfa 3

NE OLDU?
Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmıştı. Yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken, aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

39
Timur Cihantimur’un ABD'deki davasında yeni gelişme! Türkiye'ye iade edilecek mi? - Sayfa 4

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaştığı, annesiyle önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

49