Time’a göre 2016’nın en iyi filmleri - Sayfa 3

8. La La Land (Aşıklar Şehri) Müzikal dalında en iyi film, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu dallarında Altın Küre adayı olan film, New York Film Eleştirmenleri Birliği’nden en iyi film ödülünü aldı. ‘Whiplash’ filmiyle tanınan yönetmen Damien Chazelle’in, başrollerinde Ryan Gosling ve Emma Stone’un yer aldığı müzikali, hayatlarında yön bulmaya çalışan Sebastian ve Mia’nın aşkını konu ediniyor.

310
Time’a göre 2016’nın en iyi filmleri - Sayfa 4

7. Tower 1966 yılında, Teksas Üniversitesi'nde 16 kişinin saat kulesinde oturan silahlı bir kişi tarafından öldürülmesini konu alan belgesel; arşiv görüntüleri, görgü tanıklığı ile animasyonlara yer veriyor.

410
Time’a göre 2016’nın en iyi filmleri - Sayfa 5

6. Manchester by the Sea (Yaşamın Kıyısında) En iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi senaryo dallarında Altın Küre adayı olan film, tanıdık hissi veren karakterleriyle seyirciyi içine çekiyor. Filmde Lee Chandler, sıhhi tesisat, elektrik, kapıcılık gibi sıradan işler yaparak, tek göz bir evde yalnız başına yaşayan bir adamdır. Doğup büyüdüğü ama uzun zamandır uğramadığı kentten bir gün acil bir telefon alır. Kalp hastası ağabeyi hastaneye kaldırılmıştır ve durum ciddidir. Lee kafasında endişeler ve soru işaretleriyle yola koyulur ama hastanede onu bekleyen haber hiç de iç açıcı değildir.

510
Time’a göre 2016’nın en iyi filmleri - Sayfa 6

5. Silence Martin Scorsese’nin yönettiği film, 17. yüzyılda yaşayan iki rahibin karşılaştıkları şiddet, baskı ve Japonya'ya yaptıkları seyahatlerini konu alıyor. Shusaku Endo’nun romanından sinemaya uyarlanan film hakkında Time’da, “İmanın doğası ve Tanrı'nın anlamı hakkında etkileyici bir film” yorumu yapıldı.

610