TIME 2018 yılının en iyi dizi ve filmlerini seçti - Sayfa 7

Bir Yıldız Doğuyor, Bradley Cooper'ın ilk yönetmenlik denemesi olarak yönettiği, senaryosunu Will Fetters ve Eric Roth ile birlikte yazdığı müzikal romantik drama türündeki Amerikan filmidir. 1937 yapımı Bir Yıldız Doğuyor filminin yeniden uyarlamasıdır.

720
TIME 2018 yılının en iyi dizi ve filmlerini seçti - Sayfa 8

19 yaşındaki Tish ve 22 yaşındaki Fonny birbirlerine çok aşık olan genç bir çifttir. Bu tutkulu aşk ikiliyi zorlu ailelerinden ve dış dünyanın acımasız yüzünden korumaktadır. İkili nişanlanır ve kısa süre sonra Tish hamile kalır. Çiftin önünde ailelerini planlamak ve huzurlu yıllar geçirmek için güzel bir fırsat vardır. Ancak günün birinde dünyaları tepetaklak olur. Fonny haksız yere Porto Rikolu kadın olan Victoria Rogers'a tecavüz etmekle suçlanmıştır. Şimdi Tish, ailesi ve avukatı, Tish'in karnındaki bebek doğmadan önce Fonny'i serbest bıraktıracak kanıtı bulmak için zamana karşı yarışmak zorundadır.

"Moonlight" filmi ile Oscar'ı kazanan Barry Jenks'in yönetmenliği yaptığı "If Beale Street Could Talk", sevdiği adama masumiyetini kanıtlamaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediniyor. Amerikalı yazar James Baldwin'in 1974 yılında okurların beğenisine sunulan dramatik romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin kadrosunda Regina King, Stephan James, Kiki Layne, Pedro Pascal, Ed Skrein and Diego Luna yer alıyor. Uzun yıllardır bu filmi çekmek istediği bilinen Jenkins, filmin senaryosunu "Moonlight"ın senaryosuyla aynı zaman aralığında kaleme almıştı.

820
TIME 2018 yılının en iyi dizi ve filmlerini seçti - Sayfa 9

Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.

920
TIME 2018 yılının en iyi dizi ve filmlerini seçti - Sayfa 10

Artık Brown ailesi ile yaşamakta olan Paddington yerel halkın da sevilen ve popüler bir üyesi olmuştur. Teyzesi Lucy'nin 100. doğum günü için mükemmel hediyeyi almak adına bir dizi garip iş bulup çalışmaktadır. Nihayet hediyeyi almayı başarır, ancak hediye bir anda çalınır. Paddington hediyeyi çalanı bulmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

Seslendirme kadrosunda Brendan Gleeson, Hugh Grant, Ben Whishaw, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi ve Sally Hawkins gibi isimleri barındıran yapımın yönetmen koltuğunda Paul King oturuyor.

1020