TIME 2018 yılının en iyi dizi ve filmlerini seçti - Sayfa 4

Eighth Grade, Bo Burnham'ın ilk uzun metrajlı filmi olarak senaryosunu yazdığı ve yönettiği, 2018 yapımı Amerikan komedi-drama filmidir. Başrolünde Elsie Fisher'ın yer aldığı film, liseye geçmeden önce okulunun son haftasını tamamlamaya çalışan bir sekizinci sınıf öğrencisinin hikâyesini konu almaktadır.

420
TIME 2018 yılının en iyi dizi ve filmlerini seçti - Sayfa 5

Sarayın Gözdesi olarak çevrilen filmin yönetmenliğini Yorgos Lanthimos'un gerçekleştirdiği 2018 çıkışlı sinema filmidir. Film ilk gösterimini 30 Ağustos 2018'de 75. Venedik Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirecek ve Altın Aslan ödülü için yarışacak.

520
TIME 2018 yılının en iyi dizi ve filmlerini seçti - Sayfa 6

Film, 1970’ler ve 80’lerde Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead ve Estee Lauder gibi yıldızların kısa biyografilerini yazarak geçimini sürdüren biyografi yazarı Lee Israel’ın (Melissa McCarthy) gerçek hikayesini anlatıyor. Zamanla popülerliğini yitiren ve yayıncı bulmakta zorlanan Lee, kirasını bile ödeyemeyecek duruma gelir. Sonunda, sadık arkadaşı ve suç ortağı Jack (Richard E. Grant) ile birlikte bu zor durumdan kurtulmak için hayatını kaybetmiş yazarların mektuplarını taklit etmeye başlar. Fakat çok geçmeden başı polislerle belaya girer.

620
TIME 2018 yılının en iyi dizi ve filmlerini seçti - Sayfa 7

Bir Yıldız Doğuyor, Bradley Cooper'ın ilk yönetmenlik denemesi olarak yönettiği, senaryosunu Will Fetters ve Eric Roth ile birlikte yazdığı müzikal romantik drama türündeki Amerikan filmidir. 1937 yapımı Bir Yıldız Doğuyor filminin yeniden uyarlamasıdır.

720