Gündem
01 Kas 2012 16:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

TGS'DEN DEKLARASYON ; "ÖLÜM HABERLERİ YAPMAK İSTEMİYORUZ"

TGS Yaptığı bir yazılı açıklama ile cezaevlerindeki ölüm oruçlarının durdurulmasını istedi..

"Önce insanız, sonra gazeteci" sloganını kullanan TGS, cezaevlerinde devam eden ölüm oruçlarının bir an önce durdurulmasını istedi..

İşte o açıklama :


ÖLÜM HABERLERİ YAPMAK İSTEMİYORUZ

Yaşamın tarafıyız!

Biz bu filmi gördük hem de defalarca…

Hapishanelerdeki şafak operasyonlarında haber nöbetindeydik. “Evladım ölmesin” diyen ana-babaların feryadına da cezaevlerinden yükselen dumanların taşıdığı, duvarlara kadar sinen ölüm kokusuna da ölüm haberlerinin ardından toplumun yaşadığı travmaya da tanıklık ettik.

Hiç tanımadığımız insanların günden güne eriyen bedenlerini gördük. Bazıları hala hafızalarımızda. Çünkü “sahte” olamayacak kadar gerçektiler.

Şimdi o günleri yeniden yaşıyoruz. Cezaevlerinden yüzlerce tutuklunun açlık grevi haberleri geliyor. Ana-babalar çocuklarını yaşatabilmek için çırpınıyor. Sokaklar o günlerde olduğu gibi sıcak ve biz gazeteciler de bu ateşin içindeyiz.

Bu açlık grevini ötekilerden farklı kılan ise cezaevlerinde tutuklu bulunan gazetecilerden bazılarının da sürece katılmış olmaları. Önceki açlık grevlerini gazeteci olarak izleyen meslektaşlarımız, özgürlüklerine kavuşamadıkları için bugün aynı yola başvuruyorlar. Durumlarının her geçen gün ağırlaştığını biliyoruz.

Evet “hava kurşun gibi ağır” ve gereken adımlar atılmazsa daha da ağırlaşacak. Biz bunu gördük, yaşadık, biliyoruz.

O yüzden de meslektaşlarımız için, ortak geleceğimiz için, bu topraklar için endişeliyiz.

Evet gazeteciyiz ama önce insanız…

Şimdi de yaşamın tarafındayız...

Diyoruz ki, ölüm haberleri yapmak istemiyoruz!…

TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI