Polemik & Kulis
25 Ara 2008 10:01 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:26

TGRT'DE 'KIRK KATIR MI KIRK SATIR MI?' DÖNEMİ!.. İŞTE TGRT'DEKİ SON TENKİSAT'IN PERDE ARKASI!..

Ekonomik sıkıntı TGRT Haber'i de cendere altına aldı. TGRT Haber kanalında çalışan 172 kişinin sayısı 120'ye düşürülecek.

TGRT Haber'de çalışan sayısı yüzde elli düşürülecek. Ya da maaşların %25'i düşürülecek. Ya da 52 kişinin işine son verilecek.

Ekonomik sıkıntı TGRT Haber'i de cendere altına aldı. TGRT Haber kanalında çalışan 172 kişinin sayısı 120'ye düşürülecek. Yönetimin aldığı karar bu şekilde. Mehmet Soysal'a da yönetim ya tenkisat ya da maaş düşürme tebligatı yaptı.

TGRT Haberin üst düzey yöneticileri de alınan bu karar üzerine haber merkezinde 5 kişilik ikna odası yaptılar. Odanın özelliği çalışanların ikna edildiği bir oda. Bu odaya alınan çalışanlar ya ya işten çıkarılma ya da maaşının düşürülmesi teklif ediliyor.

Ekonoik krizin ortasında çalışanları tedirgin eden bu odanın varlığı herkes üzerinde psikolojik baskı oluşturmuş durumda. Odaya çağrılan çağrılmayan bütün çalışanlar üzerinde psikolojik baskı oluşturan oda yılın son günlerinde hiç boş durmuyor.

İnsanları kara kara düşündüren esas konu ise ayrılmak isteyenlerin alacakları tazminatlarının işveren temsilcilerinin kendi hesabına göre belirlenmesi. Tazminatlarını alarak ayrılmak isteyenler ise kuşa döndürülmüş tazminatlarından şikayetçi oluyorlar.

%25 maaş kesintisini kabule dip şirkette kalmayı isteyenler ise zaten aldıkları düşük maaşların iyice düşürülmesini işsizliğe tercih ediyorlar. TGRT'de başlayan bu sıkıntılı günler bir hafta daha devam edecek...