22 Mar 2013 13:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

TGC'DEN ŞEMSİ SILKIM İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti "Şeyh-ül muhabirin" Şemsi Sılkım'ın vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Basın Şeref Kartı ve 1998 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi Şemsi Sılkım 22 Mart 2013 Cuma günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Şemsi Sılkım’’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli Büyüğümüz ve Ustamız, Basın Şeref Kartı ve 1998 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Şemsi Sılkım’ı kaybettik. Şemsi Sılkım’ı sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Şemsi Sılkım 1923 yılında İstanbul’da doğdu. Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu’nda okurken mesleğe 1942 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde Ömer Besim’in yanında spor muhabirliğiyle başladı. O.Münir Kutnak’ın “Stad Spor”, Sulhi Garan’ın “Şutspor” dergilerinde çalıştı. Mithat Eriş’in “Fenerbahçe “, ilk polisiye “Kelepçe” dergilerinde yazıişleri müdürlüğü yaptı. 1954-1961 yılları arasında Ethem İzzet Benice’nin “Son Telgraf”, “Gece Postası” gazetelerinde belediye-magazin, spor dallarında çalıştı. Aynı yıllarda Halil Lütfi Dördüncü’nün “Tan”, Habip Edip Törehan’ın “Yeni İstanbul”, Gökşin Sipahioğlu ile Ali Oraloğlu’nun “Şehir” gazetelerinde istihbarat şefliği yaptı. Kemal Ilıcak’ın “Tercüman Gazetesi”nde istihbarat şefliği, belediye muhabirliği yaptı ve ayrıca parasız verilen ilk dergi “İnci” yi hazırladı. İlk promosyonla ansiklopedi-kitap-hediye ve konserli çekilişleri düzenledi. Konserli çekilişleri 17 yıl yönetti. 1981-1988 yılları arasında Sarıyer ile Şişli Belediyelerinin basın danışmanlığını yaptı. Türkiye Gazetesi’nde esnaf muhabirliği yaparken, Fırıncılar Sendikası ile Minibüsçüler Odası’nın da basın işlerini yürüttü. Eminönü Belediyesi’nin “Şelale” ve “ Yeniçağ” Gazetelerinde çalıştı. Türkiye Musiki Eseri Meslek Birliği (MESAM)’ın Basın Danışmanlığı’nı yaptı