Gündem
16 Eyl 2011 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:48

TGC BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI!

TGC üyelerinden, Hikmet Saim Balkır'ın 15 Eylül Perşembe günü ölümünün ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir baş sağlığı mesajı yayınladı.

“Hikmet Saim Balkır’ın ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz”

Gazeteci Hikmet Saim Balkır’ın cenazesi 17 Eylül 2011 Cumartesi öğle namazının ardından Cihangir (Taksim) Camii’sinden alınarak Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Cemiyet, Hikmet Saim Balkır’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “ Çok Değerli meslektaşımız,Basın Şeref Kartı sahibi Hikmet Saim Balkır’ı kaybettik. Balkır’ı sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” dedi”.

Hikmet Saim Balkır, 1928 yılında İstanbul’da doğdu.Galatasaray Lisesi,Claude Debussy, Gazetecilik Enstitüsü Paris’de eğitim gördü. Mesleğe 1946 yılında Vatan Gazetesi’nde Paris muhabiri olarak başladı. Zafer Gazetesi Paris Muhabirliğini yaptı. Yeni İstanbul, Tan ve Yeni Gazete’de istihbarat şefliği yaptı. Son Havadis ve Milliyet Gazetelerinde çalıştı. “Sultan Mehmed”, ”Paris Çılgınları”, “Yugoslavya’da Gördüklerimiz“, “Karanlığa Açılan Kapı”, “Aşk Ansiklopedisi” “Bir Erkek Daha Lazım” adlı kitapları yayınlandı. Bahriye Üçok Ödülleri ve Basın Şeref Kartı sahibi.