Terör örgütü yandaşlarından 'Barış Pınarı' manipülasyonu - Sayfa 4

Harekat sırasında yaşanmış gibi manipüle edildi

Benzer şekilde, Gazze'de alevler içindeki İsrail'e ait tankın görüldüğü Temmuz 2014 tarihli fotoğraf, terör örgütü yanlılarınca, Barış Pınarı Harekatı'nda çekilmiş gibi dolaşıma sokulmak istendi. Suriye iç savaşı sırasında Ağustos 2015'te çekilmiş yıkıma uğramış semtte kız çocuğunu taşıyan adamın fotoğrafı harekat sırasında yaşanmış gibi manipüle edildi.


48
Terör örgütü yandaşlarından 'Barış Pınarı' manipülasyonu - Sayfa 5

'Türk ordusunun saldırısının sonucundaki son görüntüler' diyorlar

Bununla birlikte, Suriye iç savaşı sırasında çocuklarıyla birlikte bir annenin 2014'e ait fotoğrafı, Barış Pınarı Harekatı'nda çekilmiş gibi gösterilmeye çalışıldı. Suriye'nin İdlib kentine temmuz ayında yapılan hava saldırılarından etkilenen çocukların bir sağlık merkezinde kaydedilen fotoğrafı, terör örgütüne yakın hesaplarca "Türk ordusunun saldırısı sonucu son görüntüler" ifadeleriyle çarpıtılmaya çabalandı.

58
Terör örgütü yandaşlarından 'Barış Pınarı' manipülasyonu - Sayfa 6

Greenpeace pankartını değiştirdiler

Sosyal medyada bir manipülatörün, ABD Başkanı Donald Trump'a ait bir bina üzerine asılmış gibi değiştirilen video görüntüsünü "(Trump) Kürt halkına ihanet etti ve Kürtleri öldürdü." şeklinde montajladığı ancak pankartın altında "Greenpeace" yazısının unutulduğu görüldü. Başka bir sosyal medya kullanıcısı, manipülatöre yanıtında pankartın üzerindeki yazıyı aynı yöntemle değiştirerek "Yalan yaymayı bırakın, işleri daha da kötüleştiriyorsunuz." ifadesiyle karşılık verdi.


68
Terör örgütü yandaşlarından 'Barış Pınarı' manipülasyonu - Sayfa 7

Yüzü kanlar içinde kalmış çocuğu paylaştılar

Yine İdlib'de Rusların hava saldırısı sonucu yüzü kanlar içinde kalmış bir çocuğun yansıdığı Ağustos 2016 tarihli bir fotoğraf karesi, uluslararası camiaya Barış Pınarı Harekatı sırasında çekilmiş gibi gösterilerek İngilizce alt yazıyla sunuldu.


78