Medya
11 Tem 2010 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:27

TELEVİZYON ELEŞTİRMENLERİNİN SURVİVOR KAVGASI!

Dizinin sonunun önceden söylenmesi ya da ima edilmesine "spoiler vermek" diyorlar.

Posta Gazetesi yazarı Mesut Yar'ın "Survivor"un birincisi belli başlıklı yazısına bir başka televizyon eleştirmeni Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan dolaylı yanıt..

Aytuğ, isim vermeden Mesut Yar'ı şöyle eleştirdi:

FİLMİN, dizinin sonunun önceden söylenmesi ya da ima edilmesine "spoiler vermek" diyorlar. Bildik hikayedir. Yer gösterici bahşişi beğenmeyince adamın kulağına fısıldar: "Katil uşak!.."

Günlerdir üzüntüyle izliyorum. Bazı köşelerde, programlarda "Survivor"ı kimin kazandığı açıkça söyleniyor ya da ima ediliyor. Hoş bir durum değil. Özellikle de 3 milyon dolar harcanan, dahası onca ter ve hatta "kan" akıtılan bir televizyon projesini bu şekilde "baltalamak" etik bir davranış değil. Bana da her gün okurlardan tonla "istihbarat" geliyor.

"Filancayı otobüs durağında gördük, demek ki elenmiş" ya da "Falanca şu anda Salacak'ta bir kulüpte kutlama yapıyor, demek ki yarışmayı o kazanmış" diye.

İstihbaratlar doğru olsun ya da olmasın, hiçbirini bu sütunlara taşımıyorum. Çünkü bunun "gazetecilik" olduğuna inanmıyorum. En azından izleyiciye duyduğum "saygı", elime kelepçe oluyor. Keşke aynı özeni herkes gösterse...