Gündem
16 Eyl 2023 23:10 Son Güncelleme: 16 Eyl 2023 23:11

TELE1 için dayanışma gecesi düzenlendi

BirGün, Cumhuriyet ve Evrensel gazetelerinin oluşturduğu Dayanışma Platformu, TELE1 ile dayanışma gecesi düzenledi. Programda Kılıçdaroğlu, "Aslında hepimiz yarı açık bir cezaevindeyiz. Aydınların böyle sorumluluğu var. Bu aydınlardan biri de Merdan Yanardağ. Sevgi ve saygılarımı gönderiyorum" dedi.

Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerinin oluşturduğu dayanışma platformu ile TELE1'e dayanışma gecesi düzenledi.

Orhan Alkaya ve Bilge Yurtdagülen’in sunduğu gecede Selda Bağcan, Cahit Berkay, Erdal Erzincan, Hüseyin Turan ve Mercan Erzincan’ın şarkı ve türküleriyle, Şair Tuğrul Keskin’in de şiirleriyle sahne aldı.

Geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

EMRE KONGAR'DAN 'MERDAN YANARDAĞ' MESAJI

Gazeteci Emre Kongar, "Merdan Yanardağ maddi manevi burada, Murat bey belirtti özgür yayıncılık öyle kolay bir iş değil bu gecenin gerçekleştirilmesinde TELE1 çalışanları gayret gösterdi ve çok büyük bir başarıdır. Bu gecenin örgütlenmesi büyük bir başarı. Türkiye’de Atatürk devrimlerini özümsemiş demokratik laik ve sosyal hukuk devlerine inanan bizi izleyen halk var. Milli egemenlik orada işte, Milli egemenlik muhalefeti, özgürlükleri savunanları adalet isteyenleri dışlayarak tanımlanamaz. Milli egemenlik özgürlük ve eşitliğe yöneliktir" diye konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN YANARDAĞ'A MEKTUP

Geceye katılamadığını söyleyen İBB Başkan Ekrem İmamoğlu da TELE1 ve Merdan Yanardağ’a mektup gönderdi.

Program öncesi Yanardağ'ın oğlu, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın mesajını okudu.

KILIÇDAROĞLU: YANARDAĞ'A SAYGILARIMI GÖNDERİYORUM

Dayanışma Gecesi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Aslında hepimiz yarı açık bir cezaevindeyiz. Bu ülkenin aydınları karanlığa karşı mücadele ederlerse her türlü karanlığı yener ve toplumu aydınlatırlar. Aydınların böyle bir sorumluluğu var. Bu aydınlardan birisi de Merdan Yanardağ. Buradan Yanardağ'a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Kimse bizi yıldıramaz. Düşünce özgürlüğüne tahammül edemeyenler, medyaya baskı yapanlar aslında dünyanın en büyük korkaklarıdır. Saray hükümetinin ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur.

Anayasa der ki ‘Basın hürdür, sansür edilemez’. Bu kadar açık. Basın hürdür, sansür edilemez. Ama bu ülkede basının, radyoların, televizyonların özgürce yayın yaptığını kim söyleyebilir? Var olan kurumlar bir anlamda infaz kurumları olarak görev yapıyor. Yargı, yargı olmaktan çıkmış. Bu konuda bugüne kadar tanık olmadığımız pek çok yolsuzluklara yargıçların ve savcıların nasıl dahil olduğunu görüyoruz. Hak arayanların nasıl mağdur edildiğin görüyoruz. Eşi ve iki çocuğu öldürülen bir annenin (Emine Şenyaşar) adalet arayışına hep beraber tanık oluyoruz. Var olan iktidarın yani saray iktidarının ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Bu meşruiyetsizliğe karşı hep beraber mücadele edeceğiz.”