Spor
15 Ağu 2024 08:38 Son Güncelleme: 15 Ağu 2024 08:50

Tekirdağ’daki rezalette ikinci perde! Spor salonu da yarım kalmış!

Tekirdağ’daki olimpik rezaletin ardı arkası kesilmiyor. ‘Çatısı yapılacak’ denilerek ihaleye çıkan Atatürk Kapalı Spor Salonu inşaatı da yarım kalmış. Bir çok başarılı sporcunun yetişmesine neden olan kapalı spor salonundan eser kalmadı. İnşaatı yarım kalan salon adeta antik tiyatroyu andırıyor. Tekirdağlı 6 milli yüzücü ise Tekirdağ’dan kaçtı. İki yüzücüye Fenerbahçe sahip çıkarken, bir milli yüzücü de Amerika’ya gitti.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 2024 Paris Olimpiyatlarında altın madalya da sıfır çeken Türkiye, son 40 yılın en başarısız sezonunu yaşadı. Gençlik ve Spor Bakanı federasyonlardan hesap soracağını açıkladı. MedyaRadar, olimpiyatlarda neden başarısız olduğumuzu ‘Tekirdağ’da olimpik rezalet’ başlığıyla kamuoyuna duyurdu. Türkiye şampiyonları yetiştiren olimpik havuzun iki yıldır kapalı olması büyük yankı buldu. Tekirdağ’daki skandal bununla sınırlı değil. ‘Çatısı yapılacak’ denilen Atatürk Kapalı Spor Salonu inşaatı da yarım kalmış. Birçok başarılı sporcunun yetişmesine neden olan salon şimdi antik bir tiyatroyu andırıyor.

SPOR YAPACAK YER KALMADI

İçerisinde her türlü salon sporunun yapıldığı ve onlarca müsabakaya ve başarılara ev sahipliği yapan Tekirdağ Atatürk Kapalı Spor Salonu 2022 yılında tadilat altına alındı. Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 29 Nisan 2022 tarihinde ‘Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesi Atatürk Spor Salonu Güçlendirme Ve Onarım İşi’ başlığıyla ihale yaptı. Şartnamede sözleşmeden beş gün sonra işe başlanacağına yer verildi. Öyle de oldu. İlk önce salonun içerisi, sonra da salonun tavanı söküldü. İhaleyi kazanan şirket işi yarım bırakınca salon adeta antik tiyatroyu andırıyor. Sportif başarılarıyla bilinen koskoca Tekirdağ’da sadece İsmet İnönü Spor Salonu kaldı. O da deprem açısından risk oluşturuyor. Tekirdağlı gençlerin spor yapacakları alanların giderek azalması, endişe yaratıyor.

MİLLİ YÜZÜCÜLER KAÇTI!

MedyaRadar’ın belgeleriyle kamuoyuna duyurduğu olimpik rezaletten sonra Tekirdağ’ı gururlandıran milli yüzücülerin şehri birer birer terk ettiği ortaya çıktı. Yaş gruplarında Tekirdağ’ı temsil eden altı milli yüzücü olimpik havuzun kapalı olmasından dolayı antrenman yapmayınca Tekirdağ’dan ayrılmak zorunda kaldılar. Genç sporculardan ikisi Fenerbahçe’ye giderken biri de burslu olarak Amerika'ya gitti. Bir milli yüzücü de Çorlu'ya taşınırken, alttan yeni sporcuların yetişemeyecek olması spora gönül vermiş vatandaşları çok üzüyor.

İHALE YASAKLISINA İHALE VERDİLER!

Tekirdağ Olimpik Yüzme Havuzu ihalesini kazanan kişinin aslında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kara listeye alınan Engin Memiş olduğu iddia ediliyor. Hatta ihale sözleşmeye çıkmadan il müdürüne ‘Sözleşme imzalamayın’ diye uyarı yapılmış. MedyaYaradar’a konuşan bir yetkili,’İhaleye sadece bir kişi katılınca araştırdık. Engin Memiş olduğunu öğrendik. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün’ü uyardık. Bu kişinin kamu kurumlarıyla sorun yaşadığını, hatta uzunca bir süre ihale yasaklısı olduğunu da söyledik. Tüm uyarılara rağmen ihale sözleşmesi imzalandı. Oysa yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verildiği için ihale otomatikman iptal edilebilirdi. Müdür bey bizi dinlemedi. Havuzda nem alıcılar yenilenmemiş, otomasyon sistemi hala yapılmamış. Koskoca tadilatta sadece skorbord takılmış. Durumu biraz iyi olan milli yüzücüler kaçtı. Durumu iyi olmayanlar ise yüzmeyi bırakmak zorunda kaldı. Sürekli geriye gidiyoruz. Başarısız olunca hemen kurban arıyoruz. Olimpiyatlarda başarısız olmamızın nedeni liyakatsiz yöneticilerdir. Sabahtan akşama kadar Spor Bakanı’nın paylaşımlarını RT yapıyor. Sosyal medyada harcadığı zamanın yarısını Tekirdağ'a harcansaydı şimdi bunları konuşmuyorduk’ diye konuştu.

BAKAN BAK’IN HABERİ VARMIŞ!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak’ın yüzme havuzunun kapalı olduğundan haberinin olduğu ortaya çıktı. Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün’ün geçtiğimiz aylarda mecliste bu konuyu gündeme getirerek Bakan Bak’a şu çağrıyı yapmış: Süleymanpaşa ilçemizdeki olimpik havuz ve Atatürk Kapalı Spor Salonu ne zaman açılacak? İlimiz Tekirdağ çok sayıda şampiyon yetiştiriyor. Tekirdağ'da küçük yaşlarda başladıkları yüzmede Türkiye şampiyonluğu kazanan Melisa Zobar ve Derin Anbarlı ilimizin gururu, aynı şekilde yüzmede 8 Türkiye şampiyonluğu bulunan Dila Gençay bir madalya prensesi ama gençlerimizin bu alanda daha büyük başarılara ulaşması için gerekli olan olimpik havuz ne yazık ki bir yıldır kapalı. Bir yılda gökdelenler bitiyor, basit bir yüzme havuzu tadilatı bir yıldır bitmiyor. Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı göreve davet ediyorum. İlimizde ne kapalı spor salonu ne futbol sahası ne de yüzme havuzları, kısacası kovboy filmlerindeki gibi terk edilmiş bir şehir’’