Tartışırken bunu atan yandı, mahkeme silah saydı

Kadına şiddetin çok ciddi boyutlara geldiği ülkemizde, birçok karar tartışmalara neden oluyor. Balıkesir’de ise yaşanan bir olayda mahkeme ilginç bir karar aldı. Bir çift tartışma sırasında birbirine tabak ve ceviz fırlattı. Çiftin bu kavgası ise mahkemeye taşındı. Soruşturmayı yürüten savcılık, çiftin birbirine attığı ceviz ve tabağı silah olarak değerlendirdi. Olay sırasında hafif yaralanan çiftin davası, basit yaralama suçundan kamu davasına dönüştü.

Tartışırken bunu atan yandı, mahkeme silah saydı - Sayfa 1

Balıkesir'de bir evli çift, mutfakta tartışıp birbirlerine ceviz ve tabak fırlattı. A.K. ve N.K. çifti yaşananlar sonrası karşılıklı şikayetçi oldu. Soruşturmayı yürüten savcılık, ceviz ve tabağı silah olarak değerlendirdi ve kamu davası açıldı.

18
Tartışırken bunu atan yandı, mahkeme silah saydı - Sayfa 2

Kentte yaşayan 2 çocuk sahibi A.K. ve N.K. çifti arasında mutfakta konuşurken ailevi nedenlerle tartışma çıktı. Tartışma sırasında A.K. elindeki cevizleri eşine fırlattı. N.K. de bir tabağı kocasına fırlatarak karşılık verdi. A.K. ve N.K.'nin kafa bölgelerinde şişlik ve kesik oluştu. 

28
Tartışırken bunu atan yandı, mahkeme silah saydı - Sayfa 3

Hastaneye giderek rapor alan çift, karşılıklı şikayetçi oldu. Savcılık soruşturmasında ceviz ve tabak silah olarak değerlendirildi, çift hakkında ‘silahla basit yaralama’ suçundan kamu davası açıldı.

38
Tartışırken bunu atan yandı, mahkeme silah saydı - Sayfa 4

‘SUÇUN NİTELİKLİ HALE DÖNÜŞMESİNİ SAĞLIYOR’

N.K.'nin avukatı Neslihan Çallıoğlu, ‘Müvekkilim ile kocası arasında bir tartışma yaşanıyor. Kocası elinde bulunan cevizleri fırlatarak, müvekkilimi yaralıyor. Bu sırada müvekkilim de elinde bulunan tabağı kendini korumak amacıyla eşine karşı kullanıyor. 

48