Tarkan'a benziyordu: Popstar Abidin bakın şimdi ne yapıyor? - Sayfa 9

Hatta 2000'lerde reyting sıralamasında en üst sırada olan bu yarışmaların neredeyse hiçbirinden bir star çıkamadı. Özşahin, bunun nedenini şöyle anlatıyor:

926
Tarkan'a benziyordu: Popstar Abidin bakın şimdi ne yapıyor? - Sayfa 10

"Kimse sonsuza kadar hatırlanacak diye bir şey yok... Bu yarışma sadece bir platformdu ve bir sürü farklı dinamiği vardır. Bu yarışmalar birçok kişiye dezavantaj da sağladı. Ben, Popstar'ın ilk birincisi olduğum için hâlâ hatırlanıyorum. Burada olay müzik yapımcısında bitiyordu..."

1026
Tarkan'a benziyordu: Popstar Abidin bakın şimdi ne yapıyor? - Sayfa 11

"Sektöre yeni girmişsiniz, toy ve çömezsiniz... Sizi çok çok aşan şeyler var. Birinci olmuşsunuz ama bu başarının devamı sözleşmeli olduğunuz yapımcıya bağlı. Star olacağınız yoksa, zaten kim ne yaparsa yapsın olmuyor. Ben bir süre sonra 'Hayatımda daha gerçek ne yapabilirim?' diye düşündüm ve Ankara'ya yerleştim."

1126
Tarkan'a benziyordu: Popstar Abidin bakın şimdi ne yapıyor? - Sayfa 12

"20 YIL ÖNCE SOKAKTA YÜRÜYEMİYORDUM"

Biten bir reality show ya da yarışmadan sonra çoğu katılımcının, büyük bir buhrana kapıldığına denk geldik. Aniden gelen ünün bir anda yok olması birçok yarışmacının psikolojik problemler yaşamasına da neden oldu. Özşahin'e soruyorum, "O kadar yoğun bir ilginin bir anda kesilmesi sonrası ne hissettiniz?"

1226