Tarım Bakanlığı ifşa etti: Zeytinyağı diye neler yemişiz! Marka marka açıklandı - Sayfa 4

EVDE BASİT TESTLER YAPILABİLİR

Bunun yanı sıra buzdolabında gerçekleştirebileceğiniz basit bir testle zeytinyağının kalitesini kontrol edebilirsiniz. Gerçek zeytinyağı soğutulduğunda katılaşma eğilimindedir; eğer yağ buzdolabında katılaşmıyorsa sahte olabilir. Fiyat da bu noktada önemli bir belirleyicidir; çok düşük fiyatlı zeytinyağları genellikle kalitesiz veya sahte ürünlerdir. Bu yöntemlerle zeytinyağının kalitesini değerlendirmek mümkündür ancak daha sağlıklı ve kesin sonuçlar için laboratuvar testleri önerilir.

421
Tarım Bakanlığı ifşa etti: Zeytinyağı diye neler yemişiz! Marka marka açıklandı - Sayfa 5

EKİM 2024 TAKLİT VE TAĞŞİŞ LİSTESİ

ONAY TİCARET şirketinin sahibi Sabri Akın'ın 21 farklı marka zeytinyağına tohum yağı karıştırdığı tespit edildi. Sabri Akın'a ait 43 farklı markanın da bulunduğu ve bu markalar aracılığıyla sahte zeytinyağı satışına devam ettiği tespit edildi.

521
Tarım Bakanlığı ifşa etti: Zeytinyağı diye neler yemişiz! Marka marka açıklandı - Sayfa 6

Taklit ve tağşiş gıda satışı yapan firmaların zeytinyağının içine tohum yağları karıştırdığı ortaya çıktı. Bakanlığın hazırladığı listede yer alan bilgilere göre sahtekarlık yapan zeytinyağı marka sahiplerinin hemen her ürüne tohum yağı ekledikleri tespit edildi. Zeytinyağı yerine vatandaşa tohum yağı ve benzeri taklit gıdalar yediren diğer firma isimlerini aşağıda bulabilirsiniz.

621
Tarım Bakanlığı ifşa etti: Zeytinyağı diye neler yemişiz! Marka marka açıklandı - Sayfa 7

İşte o liste ve markalar…

721