Taner Ölmez’den yıllar sonra gelen itiraf! ‘Buradan sağ çıkabilecek miyim?..’ - Sayfa 19

* O ne demek?

‘Kurdun dişine kan değdi’ derler. Öyle bir şey... Farklı bir kimyaya bürünüyorum. ‘Mucize Doktor’a da o şekilde gitmiştim. “Allah’ın emri peygamberin kavliyle ben bunu istiyorum” dedim, “Bana bunu vermeyecekseniz seçeceğiniz oyuncu, yönetmen ve senaristle değil, gitsin o ailelerle çalışsın” dedim. Nasıl istediğimi anladılar.

1923
Taner Ölmez’den yıllar sonra gelen itiraf! ‘Buradan sağ çıkabilecek miyim?..’ - Sayfa 20

* Kan tutan biri olarak doktoru oynamak zor değil miydi?

Hayır canım, onlar vişne suyuydu. Sahneyi çekmeden önce içiyordum (gülüyor).

* Bir röportajında “Seyirci her şeyi unutur” demişsin. Unutulacak bir şey için bu kadar emek vermek, boşa kürek çekmek gibi hissettiriyor mu?

Çoğu zaman. Ama yapabileceğim bir şey yok. Televizyonda hayatta kalman, kanının son damlasına kadar savunman, mücadele etmen çok zor. Yaşlanırsın, bitersin... Mesela ‘Ne kadar benim karakterim bunu yapmaz etmez’ desen de yaptırırlar (gülüyor). Sen direnirsen belki ufak tefek değişiklikler yapabilirsin ama bütünü bozamazsın.

2023
Taner Ölmez’den yıllar sonra gelen itiraf! ‘Buradan sağ çıkabilecek miyim?..’ - Sayfa 21

* Sen jön müsün?

Kendim için öyle bir şey diyemem. Ama ben yeri geldiği zaman her şey olabilirim. Bedenim ve zihnime sağlam baktığım sürece buradayım.

* Kendini beğenir misin?

Pek değil.

* Yakışıklı bulmaz mısın yani?

Bazı bazı.

2123
Taner Ölmez’den yıllar sonra gelen itiraf! ‘Buradan sağ çıkabilecek miyim?..’ - Sayfa 22

* Hangi anlarda?

Bazen güneşte yanıyorum. Gözlük takıyorum, güzel de bir gömlekle iyiyim (gülüyor)... Bazen en paspal halimlede ‘iyiyim’ dediğim olur. Ama genelde aynaya takılı kalmıyorum.

* Kendini acımasızca eleştirsen...

Geçmişte yaptığım bazı şeyler var. Sinirli değilim diyorum ya, durgun sular birden patlayabiliyor. ‘Keşke ona fazla kızmasaydım’, ‘O duruma düşmeseydim’ dediğim tartışmalarım aklıma geliyor. Bir iş uğruna iki insanın yükselmesi... Keşke olmasaydı.

2223