Tahminleriyle dehşete düşüren Baba Vanga’nın 2024 ile 2025 kehanetleri! Şok olacaksınız - Sayfa 2

İlerleyen yıllarda babası başka bir kadınla evlendi. Böylece tekrar çekirdek ailesiyle birlikte yaşamaya başlayan Baba Vanga’nın bir kasırganın ortasında kalarak gözlerini kaybetmesi, onun hayatının dönüm noktası oldu. Bu arada büyük bir kasırga sırasında Baba Vanga’nın gözlerinin kum ve toz dolduğu iddia ediliyor. Ancak söz konusu kasırganın gerçekliği henüz meteorolojik kanıtlarla doğrulanmış değil. Bu olaydan sonra hiçbir tedavi yöntemi etkili olmadığı için Baba Vanga’nın tekrar görebilmesinin mümkün olmadığı söyleniyor.

218
Tahminleriyle dehşete düşüren Baba Vanga’nın 2024 ile 2025 kehanetleri! Şok olacaksınız - Sayfa 3

Ünlü kahin Baba Vanga 1939 yılında Plörezi’ye yakalandı. Doktorlar, Baba Vanga’nın kısa bir süre içinde öleceğini sanıyordu. Ancak doktorların görüşünün aksine Vanga kısa bir süre içinde iyileşti. Bu olaydan sonra daha fazla insan Vanga’nın etrafında toplanmaya başladı. Zira hastalıklardan kurtuluyor ve öngörüleri daima doğru çıkıyordu.

Vanga’yı ziyaret eden kişiler çoğu zaman yakınlarının hayatta olup olmadığını soruyordu. 30’lu yaşlarında falcılığa başlamıştı. Tahminlerinde o kadar iyiydi ki bir ara Bulgaristan Çarı III. Boris dahi Vanga’yı ziyaret etti. Hayatı boyunca kendisinden asırlar önce yaşamış ve kendisi gibi kehanetleri doğru çıkan Nostradamus’a benzetildi.

318
Tahminleriyle dehşete düşüren Baba Vanga’nın 2024 ile 2025 kehanetleri! Şok olacaksınız - Sayfa 4

1942 yılında Dimitar Gushterov ile evlenerek Petriç’e taşındı. Kısa bir süre sonra Vanga’nın eşi Dimitar alkolden dolayı 1962 yılında hayatını kaybetti. Baba Vanga eşi öldükten sonra daha fazla şöhrete kavuşur. Ülkeyi ziyaret eden birçok politikacı ve iş insanıyla görüştürülür.

Birçok siyasinin evinde ziyaret ettiği Vanga, Bulgaristan’ın Başbakanı Todor Zivkov ile kızını Petriç’teki evinde ağırladı. Bu evi ziyaret edenler arasında New York Times yazarı Stephen Kinzer da yer alır. Kinzer o güne ait gözlemlerini şöyle kaleme alır:

 “Vanga ile baş başa vakit geçirebilenlerin çoğuna hüzün hakimdi. Hastalıktan muzdarip aile fertlerinin geleceğini soran da vardı, kaybettiği sevdikleriyle ilgili soru yöneltenler de… İşte onlardan biri; “Yıllar önce buraya geldiğimde Vanga’nın bana söyledikleri doğru çıktı. Annemin hastalığının tedavi edilemez olduğunu söylemişti, haklıydı.  Yeğenimin cinayete kurban gideceğini söyledi, onun cansız bedenini tam da bize tarif ettiği yerde bulduk. Ne söylediyse kesinlikle inandım. Ona tapıyorum. O bir azize.”

418
Tahminleriyle dehşete düşüren Baba Vanga’nın 2024 ile 2025 kehanetleri! Şok olacaksınız - Sayfa 5

Kahin Vanga, insanlar tarafından değer görüyordu. Bazıları onu azize, bazıları ise kadın peygamber ilan etti. Tutan kehanetleri olduğu kadar, hiç tutmayan kehanetleri de vardı.

Dünyanın yaşadığı büyük olayların önemli bir kısmını önceden tahmin etmeyi başaran Baba Vanga, 2004 yılında 227 binden fazla insanın hayatını kaybettiği, dünya tarihinin en yıkıcı depremlerinden biri olan Hint Okyanusu Depremi’ni de bilmişti. Bugün hala doğruluğu kanıtlanmamış olsa da Vanga o günle ilgili şunları söylemişti:

“Yanardağlar uyanacak, dev dalgalar koca bir deniz kıyısını, kasabaları ve insanları kaplayacak.”

Baba Vanga daha 1950’li yıllarda buzulların eriyeceğini ve deniz suyu sıcaklığının artacağını söylemişti. O yıllarda küresel ısınma kavramı gündemde yok ve kimsenin bu kavrama dair bilgisi de yoktur. Bunun dışında Vanga’nın Çernobil faciası, Fukuşima Nükleer Santrali kazası, DEAŞ’ın doğuşu gibi pek çok şeyi bildiği öne sürülüyor. Washington Post muhabirlerinden dil bilimcilere kadar birçok insan Vanga’nın kehanetlerini doğrulamak için birçok çalışma kaleme aldı. Baba Vanga, 11 Ağustos 1996 tarihinde meme kanseri nedeniyle Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da hayatını kaybetti.

518