Suudi Arabistan'dan TFF'ye tarihi teklif! Toplam 100 milyon Euro... - Sayfa 5

TFF'NİN PRENSİP KARARI
Türkiye Futbol Federasyonu, Suudiler’in teklifine henüz net bir yanıt vermedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi sadece kendi dönemini kapsayan sözleşmelere imza atma konusunda prensip kararına sahip. Masadaki ilk formül, 4+6 yıllık bir kontrat imzalamak. 4 yıl sonra yeni TFF yönetimi ve kulüplerin, sözleşmeye devam etme ya da anlaşmayı sonlandırma opsiyonu olacak. Mehmet Büyükekşi ve ekibi, bu teklifi Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’na götürmeyi planlıyor. Kulüplere olası kazanımları ve taslak teklifi anlatacak olan TFF yönetimi, birlikten ortak karar çıkması durumunda Suudi Arabistan’ın teklifine resmi yanıt verecek.

516
Suudi Arabistan'dan TFF'ye tarihi teklif! Toplam 100 milyon Euro... - Sayfa 6

MEHMET BÜYÜKEKŞİ NE DEMİŞTİ?
30 Aralık tarihini kulüplerimize sorduk. Kabul ettiler. Her iki kulüp de “31 Aralık’ta bile futbol oynanıyor. Bunları geçmemiz lazım” yaklaşımında bulundu. Suudi Arabistan ile yapılması olası anlaşmanın tüm detaylarını açıklayacağız. Şu şu avantajları var, hangi şartlarda anlaştık, getirisi nedir vs duyuracağız. Türk futbolunun imajı adına çok önemli. Daha önce Katar’da Süper Kupa Finali (Beşiktaş-Antalyaspor: 1-1 / Penaltılarla 4-2) oynandı. İlk kez olan bir şey değil. Derdimiz, Türk futboluna daha fazla nasıl finansman sağlarız, kulüplerimizin gelirlerini nasıl artırırız... Tek gayemiz kulüplerimizin standartlarını daha yukarı çekmek.

616
Suudi Arabistan'dan TFF'ye tarihi teklif! Toplam 100 milyon Euro... - Sayfa 7

İŞTE TARİHİ ANLAŞMANIN DETAYLARI
88 sayfalık kontrat

Türk futbol tarihinin en kapsamlı anlaşmalarından biri olması beklenen kontrat tam 88 sayfa. TFF hukukçuları ile Suudi Arabistan Federasyonu’nun hukukçuları, taslak üzerinde çalışıyor.

716
Suudi Arabistan'dan TFF'ye tarihi teklif! Toplam 100 milyon Euro... - Sayfa 8

TOPLAM 100 MİLYON EURO
Masada yaklaşık 100 milyon Euro’luk bir ödül var. Kaynağın Yüzde 50’si Süper Kupa, yüzde 50’si Türkiye Kupası için ayrılacak. Katılımcılara ödül miktarı yıldan yıla değişebilecek.

816