Gündem
12 Mayıs 2015 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan hayatını kaybetti

Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Sami Hoştan, tedavi gördüğü özel hastanede bu gece hayatını kaybetti.

Aynı zamanda Susurluk davası hükümlülerinden olan Hoştan, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Susurluk davası hükümlüsü ve Ergenekon davası sanığı Sami Hoştan eski İstanbul Sheraton Oteli gazinosunun da ortaklarından biriydi.

2. MİT Raporu'nda DHKP/C örgütü ile ilişkili olduğu, İspanya, Hollanda ve Kolombiya bağlantılı uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilmişti. Raporda ayrıca, Tarık Ümit'in kaçırıldıktan sonra Abdullah Çatlı tarafından Hoştan'ın çiftliğinde sorgulandığı öne sürülmüştü.
1996'da Susurluk'taki trafik kazası sonrası başlayan, 14 sanığın yargılandığı Susurluk Davası'nda Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ve eski MİT görevlilerinden Korkut Eken, "Cürüm işlemek için çete oluşturmak ve bu çeteyi yönetmek" suçundan altışar yıl, Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık ise "Cürüm işlemek için çete oluşturmak" suçundan dörder yıl hapis cezası almıştı.

Ergenekon soruşturmasının 4. dalga operasyonunda gözaltına alınan Hoştan, bu davada da silahlı terör örgütüne üye olma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlamalarıyla 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.