23 Mayıs 2016 14:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:32

Suriyeli çocukların acıları kitaplaştı!

Kilis Belediyesi, Kilis’te okuyan Suriyeli çocukların hayatlarına dokunarak onların dünya liderlerine yazdığı mektupları kitaplaştırdı.

Kilis Belediyesi, Kilis’teki okullarda okuyan Suriyeli çocukların dünya liderleri ve devlet büyüklerine yazdığı mektupları “Suriyeli Çocuklardan Mektup var” adı altında bir kitapta topladı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, tarihe not düşecek olan bu mektupların çocukların acılarının dindirilmesinde vesile olmasını diledi.

Öğrencilerin duygu dolu mektuplar kaleme aldığını belirten Başkan Kara, “Suriyeli yavrularımız mektuplarda; çektikleri acıları, onları bağrına basan insanımıza duydukları minneti, özgürlük, vatan ve barış özlemlerini dile getirdiler. İnşallah dünya liderleri bu mektupları okurlar ve çocukların bu özlemlerini giderirler. Bizler, yetim bırakılan acılı minik yüreklerin her zaman yanlarında olacağız. Onları kayıp birer nesil olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Suriye'deki durum için çok acil şekilde politik çözüme ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Başkan Kara, “Dünya bunu hatırlamalı, Suriyelilerin çektiği acıları görmeli ve harekete geçmelidir. Kilisliler olarak savaş kıyısındaki atmosfere rağmen, bir lokma ekmeğimizi, bir yudum suyumuzu ve sevgimizi Suriyeli kardeşlerimizle paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Suriyeli çocukların acıları kitaplaştı! - Resim : 1

Kendi Dramlarını anlattılar “Annem öldü, babamın ayağı kesildi”

Kilis de, Geçici Eğitim Merkezlerinde 7 bin 735, Elbeyli ve Öncüpınar konteynır kentlerde ana sınıfı, ilköğretim, orta ve lise düzeyinde 12 bin, yetim okulunda ise 5-14 yaş arası 405 olmak üzere toplam 20 bin 140 Suriyeli öğrenci bulunuyor.

Liderlere hitaben yazdıkları mektuplarda kendi dramlarını ve acılı hikâyelerini yazan Suriyeli Çocuklar, ülkelerine geri dönmek için savaşın durdurulmasını istiyorlar.

Kilis Belediyesinin, çıkarttığı Suriyeli Çocuklardan Mektup Var kitabındaki mektuplarda anne-babasını ya da ailesini saldırılarda kaybettiklerini anlatan çocuklar, tarihe de dramlarıyla not düşüyorlar. Hepsi ayrı buruk bir hikâye olan mektuplarda, çocuklar anne ve babasının ölümünü, evlerinin yıkılışını, oyuncaklarının ve eşyalarının enkaz altında kaldığını dile getirdiler.