Gündem
09 Eki 2024 09:17 Son Güncelleme: 09 Eki 2024 09:34

Sur vahşeti Zeytinburnu Belediye Meclisi'ni karıştırdı!

Zeytinburnu Belediyesi’nde dün yapılan Ekim ayı meclis oturumunda iki genç kızın vahşice öldürüldüğü olay gündeme geldi. AK Partili Işıl İlgin Oktay, ‘Bu olay kadına yönelik şiddetle alakalı bir vaka değildir. Bu olay bağımlılıkla ilgili bir vakadır’ dedi. Oktay’ın çok tartışılacak bu sözlerine, CHP’li erkek üye, ‘Hanımefendinin ailesi ile sorunları mı var? Bu konuşmadan utanır insan. Mahallesinde yürüyemez. Yüzüne tükürürler” yanıtı verince ortalık karıştı.

MedyaRadar’ın haberine göre, İstanbul Zeytinburnu Belediyesi'nin aylık Meclis toplantısına kadın cinayetleri tartışması damga vurdu.Zeytinburnu belediye Meclisi toplantısında kadına şiddet konusu görüşülürken, CHP'li Hasan Hüseyin Üsküdar, Işıl İlgin Oktay'a ağza alınmayacak ifadeler kullandı. CHP Meclis üyesi Gülşen Kal Uzunyayla, kadın cinayetlerine değindi. Uzunyayla, Fatih'te surlardan atlayarak intihar eden ve öncesinde iki ayrı ilçede iki kadını öldürdüğü tespit edilen Semih Çelik başta olmak üzere, Gülistan Doku, Rojin Kabaiş isimlerini de hatırlatarak, cezalandırılmayan her failin yenisine cesaret verdiğini dile getirdi. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi ve 6284 sayılı yasanın sürekli tartışmaya açılmasını da eleştiren Uzunyayla, kadınların öldürülmesi için kadın olmanın yeterli bir sebep olduğunu belirtti.

BU OLAY KADINA YÖNELİK ŞİDDET DEĞİLDİR!

Uzunyayla’nın konuşmasından sonra söz alan Ak Partili Işıl Ilgın Oktay, çok tartışılacak bir savunma yaptı. İşte Oktay’ın tartışma yaratan o savunması: ‘’Münferit olaydan bahsedecek olursak o konu kadına yönelik şiddetle ilgili bir vaka değil. Bağımlılıkla ilgili bir vakadır. Soruşturma yapılmış, araştırmalar yapılmış ve çocuk ağır bir bağımlıdır. Çocukla kız arasında da herhangi bir duygusal bağ yok. Ne kızın ne de çocuğun ailesi 6284 sayılı yasayla ilgili başvuru yapmamış, uzaklaştırma talebinde bulunmamış, sadece arada yaşanan kaotik bir ilişki söz konusu. Aile bağımlılıkla mücadele ediyor. Çocuk ciddi bir bağımlı. Aralarında bir gönül ilişkisi var. Bu menfur kan donduran olay yaşanmış. Bu olayın yaşanmasıyla asıl vakayı tanımlamamız gereken nokta bağımlılıkla mücadele olabilir. Bu algıyı değiştirip siyaset yapılmasını iki tane kız çocuğunun üzerinden burada kadına yönelik şiddeti, kadına yönelik cinayet diye algılatmaya hakkınız yok. Burası yerel siyasetin tartışıldığı yer’’

CHP’Lİ HASAN HÜSEYİN ÜSKÜDAR: BU KONUŞMAYLA SURATINA TÜKÜRÜLER!

Oktay’ın çok tartışılacak bu sözlerine yanıt ise CHP’li Hasan Hüseyin Üsküdar’dan geldi. Üsküdar, ‘’Bu konuşmadan ötürü utanıyor, tüm kadınlardan özür diliyorum. İnsan aynaya bakıp utanır, sokakta gezemez, gezdirmezler. Suratına tükürürler bu konuşmayla. Biz sizin zihniyetiniz yüzünden bu hale geldik. Hanımefendinin ailesi ile sorunları mı var her seferinde saçma sapan konuşuyor” ifadelerini kullandı. Üsküdar’ın konuşması bir anda meclis salonunun karışmasına neden oldu. Üsküdar’a tepki gösteren MHP’li Meclis Üyesi Reşat Ok, “Çok ayıp” diyerek meclis salonunu terk etti.

BU DA KADINA YÖNELİK ŞİDDETTİR!

Ak Partili Muhammet Kaynar ise “Sizin bakış açınız başka, bizim başka. Sizin bakış açınızda olsak zaten sizinle beraber oluruz. Arkadaşımızın söylediği İstanbul Sözleşmesine gerek yok, 6284 sayılı kanunumuz var. Dünyanın hiçbir yerinde şiddet eksik değil ama bizde siyasi bir argümana dönüştürüldü. Söylediğimiz bu. Kadına şiddetten bahsederken, arkadaşların hepsi kadına şiddet uyguladılar. Bu kadın demek ne demek. 1995 yılında bu tür söylemleri hatırlıyoruz. Bu şiddet değil mi? Kadına şiddet diye hassasiyet kasacaksın, burada kadına ‘Kapa çeneni’ diyeceksiniz. Böyle bir şey olabilir mi?” tepkisini gösterdi. Karşılıklı tartışmaların sonunda CHP’li Hasan Hüseyin Üsküdar, Işıl İlgin Oktay’a karşı kullandığı, “Ailesi ile sorunları var” söylemini geri aldı.

BAKIRKÖY’DE DE AYNI KONU!

Bakırköy Belediye Meclisi'nde konuşan CHP’li Meclis Üyesi Av. Tuğçe Çalık Karademir, “CHP olarak adaletten bir milim şaşmadığımızı konusunda çok netiz ancak üzülerek diyorum ki, isminde adalet geçen, ancak bu ülkedeki adalet sistemini neredeyse yerle bir etmeye yemin etmiş bir parti için adalet sadece bir kelimeden ibarettir” ifadelerini kullandı. CHP'li Karademir'e cevap veren AK Parti Başkanvekili Özgür Polat ise Meclis'te siyasi popülizm yapıldığını belirterek, CHP'nin bu tür olaylardan siyasi rant elde etmeye çalıştığını ifade etti.