Gündem
15 Tem 2024 08:28 Son Güncelleme: 15 Tem 2024 08:28

Süleyman Soylu ve AK Parti arasında gerilim mi var? Zırhlı araçları bakanlığa teslim etti…

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu'nun kendisine tahsis edilen zırhlı aracı İçişleri Bakanlığına teslim ettiği iddia edildi. Bakanlığın yaşanan sürece ilişkin tutanak tutup durumu Cumhurbaşkanlığına bildirdiği belirtildi.

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu'nun kendisine tahsis edilen zırhı aracı teslim etmek istemesi krize yol açtı.

Gazeteci Osman Diyadin'in haberine göre Süleyman Soylu'ya 'Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddelerince koruma ve güvenlik için tahsis edilen aracı İçişleri Bakanlığı teslim almak istemedi.

ARACI SOYLU'NUN EKİBİNDEN BİRİ İADE ETTİ

Araç, 2 kez İçişleri Bakanlığı’na teslim edilmek istenmiş ancak teslim alınmayınca Süleyman Soylu’nun ekibinden bir kişi, aracın tüm ısrarlara rağmen teslim alınmaması üzerine İçişleri Bakanlığına 1 km uzaklıktaki İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının önüne aracı bırakıp anahtarı da güvenliğe teslim etti.

BAKANLIK TUTANAK TUTTU

Yaşanan durum üzerine bakanlık süreçle ilgili tutanak tutup durumu Cumhurbaşkanlığına bildirdi.

DOKUNULMAZLIK İDDİASI

Soylu’nun hakkında yapılan suçlamalar karşısında dokunulmazlığını kaldırmak için TBMM’ye başvuru yapmaya yönelik bir mesele olduğu iddia edildi.

Gazeteci Osman Diyadin tarafından ortaya atılan iddialarda, Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı arasında yaşanan "zırhlı araç" krizi şu şekilde aktarıldı:

"Eski içişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine tahsis edilen zırhı aracı teslim ettiği şeklinde dile getirdiğim haber yankı uyandırmış.

Bir kere şunu söylemek isterim…

Haber net doğru.

Fakat…

Aldığım bilgi şu ki İçişleri Bakanlığınca araç teslim alınmak istenmemiş. Gerekçe olarak eski içişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun Terörle Mücadele Kanunun ilgili maddelerince koruma ve güvenlik için aracın tahsis edilmiş olması.

Ayrıca bu konuyla ilgili olarak da tutanak tutulmuş.

Böyle bir teslimatı zaten içişleri bakanlığının kabul etmesi mümkün değil..

Zaten kabul edilmedi.

İçişleri Bakanlığın da bu aracın iadesini kabul etmek gibi bir sorumluluk altına girmeside beklenemez.

Sonra ne olmuş..

Araç 2 kez İçişleri Bakanlığına teslim edilmek istenmiş ancak teslim alınmayınca Bakan Soylu’nun ekibinden bir kişi İçişleri Bakanlığına 1 km uzaklıktaki İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının önüne aracı götürerek anahtarı güvenliğe teslim etmiş ve hızlıca uzaklaşmış.

Bunun üzerine bakanlık büyün süreçlerle ilgili tutanak tutturup durumu Cumhurbaşkanlığına bildirmiş…

Durum bundan ibaret..

Peki bu mesele Soylu ile Yerlikaya arasındaki mesele mi?

Hayır..

İçişleri Yerlikaya’ya yönelik bir hamle olmadığı yüzde yüz kesin..

Bu mesele eski bakan Soylu’nun üzerine yapılan suçlamalar karşısında (en son örneği Cumhuriyet Gazetesi ) dokunulmazlığını kaldırmak için TBMM’ye başvuru yapmaya yönelik mesele…

Bakıyorum bazıları hemen kendilerine göre durumdan vazife çıkarır olmuş!.

Yapmayın beyler..

Durum bu kadar net!..

Kimse getirip bu olayda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı taraflardan biri olarak gösterip sapla samanı karıştırmasın…