STAR GAZETESİ'NDEN FLAŞ TRANSFER!..HANGİ ÜNLÜ ÇİZER STAR İLE ANLAŞTI?..
Gırgır'da başladığı çizerliğe daha sonra iki büyük gazetede devam eden ve Türk gazete okurlarının çok yakından tanıdığı bir isim yakında Star Gazetesi'nde çizmeye başlıyor.
Star Gazetesi'nin yazar-çizer kadrosuna katılan isim Hızlı Gazeteci karakterinin yaratıcısı Necdet Şen oldu.
Necdet Şen 1956 Giresun doğumlu.Şen,1975-76 yıllarında Gırgır'da başladığı çizerliğe daha sonra (kariyerinin büyük çoğunluğunda) gazetelerde günlük tefrikalar yazıp çizerek devam etti.
1979 yılında Milliyet Çocuk dergisi için yazıp çizdiği, ama 1980 yılında Ses dergisinde yayınlanan 'Çulsuz Köyün Sultanı, yine 1980 yılında Hey dergisinin mizah eki Curcuna'da 10 hafta süreyle yayınlanan Bunalım Burhan ve Hızlı Gazeteci Şaban, 1983 yılında Karagöz Öğrenci Ansiklopedisi'nde yayınlanan Karagöz'ün Maceraları bu dönemde yazdığı ve çizdiği bazı hikayelerdi.
1981-1983 arasında Güneş gazetesinde spor çizerliğinin yanı sıra yayınevleri için çeşitli kitap kapakları da yaptı.
En çok bilinen karakteri, çizgi dışı, eleştirici ve muhalif bir kişilik olan Hızlı Gazeteci'dir. İlk olarak 1980 yılı sonunda Hey dergisinin mizah eki Curcuna'da görüldü.1984 sonunda Cumhuriyet gazetesinde yeniden başlayan hikayeleri daha sonra çeşitli albümlerde toplandı. 1992 yılında Cumhuriyet gazetesinde gelişen olaylar nedeniyle tamamlanamadan yayından kaldırılan öyküsünün adı ('mış gibi') daha sonra gündelik hayatta sıkça kullanılan bir deyime dönüştü.
İki kez yargılandı. İlk davada "cumhurbaşkanına hakaretten", ikincisinde ise Joker isimli çizgiroman dergisine çizdiği Memet ile Memo çizgi romanında "güvenlik güçlerine ve orduya hakaretten" hakkında dava açıldı, her ikisinden de beraat etti.
1995 ve 1996 yıllarında Hürriyet gazetesinde Değişim Rüzgarı logosu altında, önce Yeni Demokrasi Hareketi'ni, sonra yine eski göz ağrısı Hızlı Gazeteci'yi anlatan günlük sayfalar çizdi. Bu öykülerde sık sık kullanılan 'plaza medyası' ve köşenin adı olan 'Değişim Rüzgarı' da zamanla deyimleşen kalıplar oldu.
1981'de Hızlı Gazeteci'nin iki kısa öyküsü albüm olarak basıldı. 1989'da ise zamanında çok tartışma yaratan hikayesi Bacı, albüm oldu. Daha sonra 1991 yılında Remzi Kitabevi'nden iki albüm Keloğlan ve Deja Vu çıktı. 2002-2004 yılları arası Parantez Yayınevi tarafından tüm çalışmalarını kapsayan 32 ciltlik bir Hızlı Gazeteci serisi yayımlandı.
Ayrıca İran,Pakistan,Hindistan ve Nepal'e yaptığı geziyi kaleme aldığı Nereye isimli kitabı da 2001 yılında Parantez Yayınevi'nden yayımlandı.