Polemik & Kulis
18 Eyl 2024 13:38 Son Güncelleme: 18 Eyl 2024 14:02

Sözcü'de taşlar yerinden oynuyor! Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ayrılma kararı mı aldı?

Sözcü Medya Grubu'nda Fatih Portakal’ın maaşının ifşa olmasının ardından başlayan krizde yeni gelişme yaşandı. Son olarak medya dünyasının efsane Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın ayrılık kararı aldığı öğrenildi.

MedyaRadar'ın gizemli yazarı Keskin Kalem'in Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın 14 milyonluk maaşının yanı sıra otel, şoför ve masraflarının Sözcü TV tarafından karşılandığını ifşa etmesi üzerine başlayan krizlere bir yenisi daha eklendi.

‘ÜVEY EVLAT’ MUAMELESİ…

Yüksek paralarla yapılan transferler, Fatih Portakal’ın milyon dolarlık maaşı Sözcü medya grubunda kaynamakta olan kazanı adeta patlattı. 17 yılı aşan dönemi boyunca Sözcü’yü sıfırdan zirveye çıkartan efsane Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve Yazı İşleri kadrosu ile bazı köşe yazarlarının maaş uçurumundan dolayı kendilerine ‘üvey evlat’ muamelesi yapıldığını düşünmeye başladığı kulislerde konuşuluyor.

İKİ İSİM ARASINDAKİ İLİŞKİ GERİ DÖNÜLMEZ BOYUTLARA ULAŞTI

Maaş farkındaki uçurumun huzursuzluğa neden olduğu ileri sürülürken Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile Metin Yılmaz arasında iplerin koptuğu, iki isim arasındaki ilişkinin geri dönülmez boyutlara ulaştığı ortaya çıktı.

EKİM AYI BAŞINDA VEDA EDECEK

Burak Akbay’ın gazeteyi 2. plana attığını düşünen Metin Yılmaz’ın Ekim ayı başında yolları ayırma kararı aldığı ve bu kararını 10 gün önce yönetime bildirdiği öğrenildi.

Akşam, Güneş, Yeniçağ ve Sözcü'nün de aralarında yer aldığı 15 gazetenin kurucu Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapan Metin Yılmaz, bu ayrılık sonrasında yeni bir gazete mi çıkaracak yoksa başka bir medya grubuna mı transfer olacak? Detaylar netleştiğinde MedyaRadar’da sizlerle olacak.