15 Eki 2024 10:18 Son Güncelleme: 15 Eki 2024 10:32

Sözcü Gazetesi'ne yönetici dayanmıyor! İki isim daha görevden ayrıldı

Sözcü Gazetesi'nde 17 yıllık Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın ayrılığıyla başlayan depremin artçıları sürüyor. İki üst yönetici daha gazeteyle yollarını ayırdı.

Burak Akbay'ın sahibi olduğu Sözcü Gazetesi'nde gazetenin kuruluşundan itibaren Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Metin Yılmaz'ın ayrılığıyla başlayan depremin artçıları sürüyor.

Gazetenin 17 yıl süreyle Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Metin Yılmaz patron Burak Akbay'la yaşadığı krizin ardından ayrılık kararı almış, Yılmaz'ın ardından Yayın Yönetmenleri Serdal Saraç ile Neşet Şenizel de gazete ile ipleri koparmıştı.

Ayrılık depremine hazırlıksız yakalanan Burak Akbay, çareyi gazete içinden bir dizi atamada bulmuştu.

Buna göre Genel Yayın Yönetmenliği'ne Kenan Kurtkaya, Yayın Yönetmenliklerine Recep Genel ile Mustafa Cesur, Yazı İşleri Müdürlüğü görevine ise Bahadır Çokişler ile Özer Özbayraktar getirilmişti.

Ancak 4 ismin bu görevleri uzun sürmedi. Yayın Yönetmenleri Recep Genel ile Mustafa Cesur'un önceki gün istifa etmelerinin ardından bugün de Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten iki isim Bahadır Çokişler ile Özer Özbayraktar gazeteyle yollarını ayırdı.

4 yöneticinin görevi bırakma kararlarının altında Metin Yılmaz'dan boşalan koltuğa oturan Kenan Kurtkaya ile yönetim tarzı dolayısıyla yaşadıkları anlaşmazlık, personele yapılacağı söylenen düzenlemenin gerçekleşmemesi, üst düzey görevlere atanan isimlere verilen vaadlerin yerine getirilmemesinin yattığı öğrenildi.