Polemik & Kulis
12 Eki 2024 10:08 Son Güncelleme: 12 Eki 2024 10:56

Sözcü Gazetesi'nde üst düzey kriz patladı! 2 isim aniden görevi bıraktı!

Sözcü Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmenliği görevini 2007 yılından itibaren yürüten Metin Yılmaz'ın 2 kritik isimle birlikte ayrılık kararı almasının ardından başlayan deprem devam ediyor.

Burak Akbay'ın sahibi olduğu Sözcü Gazetesi'nde sular durulmuyor!

Gazetenin 17 yıldır Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Metin Yılmaz patron Burak Akbay'la yaşadığı krizin ardından ayrılık kararı almış, Yılmaz'ın ardından Yayın Yönetmenleri Serdal Saraç ile Neşet Şenizel de gazete ile ipleri koparmıştı.

Ayrılık depremine hazırlıksız yakalanan Burak Akbay, çareyi gazete içinden bir dizi atamada bulmuştu.

Buna göre Genel Yayın Yönetmenliği'ne Kenan Kurtkaya, Yayın Yönetmenliklerine Recep Genel ile Mustafa Cesur, Yazı İşleri Müdürlüğü görevine ise Bahadır Çokişler ile Özer Özbayraktar getirilmişti.

Daha önce Ekonomi Müdürü olarak görev yapan Recep Genel ile Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Mustafa Cesur'un atamalarının üzerinden 3 gün geçmişti ki kriz patladı.

Krizin sebebi ise çiçeği burnunda Genel Yayın Yönetmeni Kenan Kurtkaya ile Recep Genel ve Mustafa Cesur'un yönetim tarzıyla ilgili yaşadıkları anlaşmazlık, personele yapılacağı söylenen düzenlemenin gerçekleşmemesi, üst düzey görevlere atanan isimlere verilen vaadlerin yerine getirilmemesiydi.

Yayın Yönetmenleri Recep Genel ile Mustafa Cesur tüm bunlar dolayısıyla dün gece itibarıyla gazeteyle olan bağlarını koparma kararı verdi.

Ayrılıkların bu iki isimle sınırlı kalmayacağı, yeni kopmaların kapıda olduğu Medyaradar'a gelen duyumlar arasında...