Sözcü Gazetesi’nde ‘Ayrılık Rüzgarları…’ Burak Akbay'ı zor günler bekliyor

MedyaRadar yazarı ‘Ekran Kedisi’ Sözcü Gazetesi koridorlarında dolaştı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın ayrılık kararının ardından çalışanların neler konuştuklarını kaleme aldı.

Sözcü Gazetesi'nin kurulduğu 27 Haziran 2007 gününden beri gazetenin kurucu Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan usta gazeteci Metin Yılmaz, görevini bırakmak üzere… Yılmaz’ın ayrılık kararını ve Sözcü Gazetesinin sahibi Burak Akbay ile bir süredir sorun yaşadığını ilk kez MedyaRadar’da okumuştunuz.

Peki, son durum nedir?

Medya dünyasında büyük yankı bulacak kopuşların an meselesi olduğunu ifade ederek gelişmeleri aktarayım.

Metin Yılmaz’ın ayrılık kararını yönetime daha doğrusu patron Burak Akbay’a iletmesinin ardından Sözcü Medya Grubu'nda kazanlar kaynamaya başladı! Her kapı aralığında her yemek sohbetinde ortak soru; ‘ne olacak şimdi ve sen ne yapacaksın?’ oldu.

Metin Yılmaz’ın kararlı tutumu karşısında patron Burak Akbay'ın ilk stratejik hamlesi SÖZCÜ TV’de medya dünyasının iki önemli ismi Sedat Ergin ile Mehmet Y. Yılmaz’a program yaptırmak oldu.

Bu iki ismin sadece SÖZCÜ TV’de program yapmayacağı ise medya koridorlarından konuşulanlar arasında.

Burak Akbay’ın Sedat Ergin-Mehmet Y. Yılmaz hamlesinin ardından Metin Yılmaz cephesinde ise büyük bir kopuşun önümüzdeki hafta yaşanacağı belirtiliyor.

“Seninle geldik seninle gideriz abi…”

Metin Yılmaz’ın ayrılık kararını çalışma arkadaşlarıyla paylaşması sonrasında duygusal konuşmalar yaşandı. Hatta yazar, sayfa sekreteri ve gazetecilerden oluşan kalabalık bir grubun Yılmaz’a işsiz kalmak pahasına ‘seninle geldik, seninle gideriz abi’ dedikleri gelen haberler arasında.

Ekim ayı Sözcü'nün patronu Burak Akbay için hiç de kolay geçmeyecek gibi duruyor. Öyle ki, Akbay’ın bir süredir mali konularda ciddi sorunlar yaşadığı da iddialar arasında.