Manşetlere çıkan olaylardan biri, yapay zeka ile üretildiği ortaya çıkan 19 yaşındaki Milla Sofia oldu. Onun ortaya çıkmasından bu yana, yapılan araştırma Instagram, TikTok ve Twitter gibi platformlarda, birçoğu sahte isimlere, karmaşık arka planlara ve egzotik tatillerde yapay zeka tarafından oluşturulmuş fotoğraflara sahip çok sayıda dijital sosyal medya fenomenini ortaya çıkardı.
Fotoğraf: Millia Sofia
Toplu olarak yüz binlerce takipçi toplayan bu yapay zeka güdümlü kişilikler, gerçek bireylerin dikkatini ve parasını akıllıca ele geçirdi. Twitter/X'te 30 binden fazla takipçisi olan kahverengi saçlı Andrea buna bir örnek. Andrea, müstehcen fotoğraflar paylaşıyor ve Patreon'daki abonelerine çıplak görüntüler sunuyor, hatta aylık 300 dolarlık bir ücret karşılığında kendisini "çevrimiçi kız arkadaş"lık yapıyor.
Fotoğraf: Andrea
Diğer taraftan yapay zekalı sosyal medya fenomenlerinin, arkasındaki gerçek kişiler anonim kalıyor ve dijital yaratımlarının hayatları aracılığıyla yaşıyor. Örneğin Milla Sofia, Bora Bora'da bronzlaşırken, Yunanistan'ı keşfederken ve kurumsal bir ofiste çalışırken çekilmiş fotoğraflarını sergileyen hevesli bir manken gibi poz veriyor.
Fotoğraf: Alexis Ivyedge
Sanal bir influencer olan Deanna Ritter, gerçek dünyada var olmadığını açıkça kabul ediyor ve CashApp ve Tips and Donation sayfaları gibi platformları kullanarak hayranlarından binlerce dolar para talep ediyor.
Fotoğraf: Deanna Ritter