Gündem
17 Şub 2023 15:54 Son Güncelleme: 17 Şub 2023 21:25

Sosyal medyada gündem olan atama! "Depremden ders çıkardık diyenlere gülüyorum"

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin, "Mimari ve şehircilik benim üzerinde kalem oynattığım söz söylediğim ders verdiğim bir alan ama ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip kişi değilim" dedi. Şahin'in ataması 7 Şubat'ta yapılmıştı.

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin'in açıklamaları gündem oldu.

Kapanşahin, BRTV'ye yaptığı bir açıklamada, "Ben Muhittin Kapanşahin. 1971 Karabük Ovacık doğumluyum. İlk ve orta öğretimini de burada tamamladım. Karabük İmam Hatip Lisesi mezunuyum. 1990 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandım ve oraya gittim. Benim üzerinde kalem oynattığım, söz söylediğim bir alan ama şunu diyemem, ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim" dedi. Şahin'in bu sözleri sosyal medyada gündem oldu, büyük tepki topladı.

FATİH ALTAYLI SERT ÇIKTI

Atama kararına sosyal medya hesabından tepki gösteren gazeteci Fatih Altaylı da “Depremden ders çıkardık diyenlere gülüyorum. Ders mers çıkarmadılar” dedi.

Fatih Altaylı yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Depremden ders çıkardık diyenlere gülüyorum. Ders mers çıkarmadılar. Çıkarsalardı Karabük Üniversitesi Safranbolu Mimarlık Fakültesine hem de depremden sonra İlahiyat mezunu dekan atamazlardı. İsteyen araştırsın. Adı Muhittin Kapanşahin.

Mimarlık Fakültesine dekan olarak atanan ilahiyat profesörü BRT den Mehmet Çetinkaya’ya konuştu. “Mimarlıktan anlamam”. İyi de kardeşim niye kabul ettin o görevi. “Anlamam atamayın” diyemedin mi?

ŞAHAN GÖKBAKAR: GÖREVİ NİYE KABUL ETTİN O ZAMAN MUHİTTİN?

Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan komedyen Şahan Gökbakar da tepkisini dile getirerek "Görevi niye kabul ettin o zaman Muhittin?" diye sordu.

Gökbakar'ın paylaşımı şu şöyle:

"Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesine, hem de böyle bir deprem felaketinden sonra bile, Dekan olarak bir ilahiyatçı atıyorlar.Muhittin Kapanşahin,ağzıyla "benim mimari bilgim yok" diyor.Görevi niye kabul ettin o zaman Muhittin? Ama sen de haklisin. Kader planında ne varsa o."