Teknoloji
11 Eyl 2024 08:28 Son Güncelleme: 11 Eyl 2024 08:28

Sony, PS5 Pro’yu duyurdu: İşte çıkış tarihi…

Sony daha büyük GPU, gelişmiş ışın izleme ve yapay zeka yükseltme özelliklerine sahip PS5 Pro'yu duyurdu.

Sony, oyun konsolu PlayStation 5 (PS5) Pro’yu resmen duyurdu.

The Verge’in haberine göre PS5 konsolunun baş tasarımcısı Mark Cerny, orijinal konsolu üç şekilde geliştirdiklerini söyledi:

“Daha büyük GPU, gelişmiş ışın izleme (gerçek dünyada ışığın ne şekilde hareket ettiğini göz önünde bulundurarak bir sahnenin görüntüsünü çizen bir grafik oluşturma yöntemi) ve özel yapay zeka odaklı video ölçekleme.”

Yükseltilmiş GPU: PS5 Pro’yla mevcut PS5 konsolundan yüzde 28 daha hızlı belleğe sahip bir GPU’ya geçilecek. Genel anlamda bu geliştirme oyun için yüzde 45’e kadar daha hızlı işlem gücü sağlayarak deneyimi çok daha akıcı hala getirecek.

Gelişmiş ışın izleme: Sony, yeni konsolunda ışığın daha dinamik yansımasını ve kırılmasını sağlayan güçlü ışın izleme özelliği ekledi. Bu yenilikle mevcut PS5 konsolunun iki katı, zaman zaman üç katı hızlarda ışınların oluşturulmasına olanak sağlanacak.

Özel yapay zeka odaklı video ölçekleme: Süper keskin görüntü netliği için makine öğrenimi tabanlı teknoloji kullanan yapay zeka odaklı bir yükseltme olan PlayStation Spectral Super Resolution’ı da bu konsolda sunulacak.

PS5 PRO NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

BBC’nin aktardığına göre Sony’nin 7 Kasım’da satışa çıkaracağı konsolun yurtdışındaki satış fiyatı 699,99 sterlin (yaklaşık 31 bin 130 lira).

Ayrıca ön siparişlerin 26 Eylül’de başlayacağı bildirildi.

ETİKETLER
#sony #ps5 pro