Gündem
18 Ağu 2024 09:26 Son Güncelleme: 19 Ağu 2024 09:17

Sonunda bu da oldu.. İcradan satılık kaçak cami!

Düzce İcra Satış Müdürlüğü, Darıyeri Hasanbey Köyü’nde üzerinde cami, lojman ve şadırvanın olduğu araziyi açık artırmayla satışa çıkardı. 27 Ağustos’ta yapılacak olan satış için belirlenen muhammen bedel ise 2 milyon 586 bin TL oldu. Yıllardır ibadete açık olan caminin imar izni olmayan araziye kaçak olarak yapıldığı ortaya çıktı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, UYAP İcra satış portalı 27 Ağustos’ta çok ilginç bir açık artırmaya sahne olacak. Düzce 2. (Sulh Hukuk Mahkemesi) Satış Müdürlüğü, Kaynaşlı’ya bağlı Darıyeri Hasanbey Köyü’nde üzerinde cami, köy imamının kaldığı lojman ve şadırvanın olduğu tarla vasfındaki araziyi açık artırma usulüyle satışa çıkardı. Satışa çıkarılan mülkleri için belirlenen muhammen bedel 2 milyon 586 bin TL olarak belirlendi. Cami, lojman ve şadırvanın olduğu araziye alıcı çıkmaz ise ikinci satış bir ay sonra yapılacak.

CAMİ VE DİĞER TAŞINMAZLAR KAÇAK YAPILMIŞ!

Düzce İl, Kaynaşlı İlçe, Darıyerhasanbey Mahalle/Köy, Darıyeri Hasanbey Mevkii, 198 Ada, 10 Parsel, Tapu kaydında tarla vasfında olup, yapılan keşifte taşınmaz üzerinde camii, tek katlı lojman binası ve bir adet şadırvan bulunduğu, diğer kısımlarının bahçe ve tarla olarak kullanıldığı, taşınmazın doğu hududunda yol mevcut olduğu, diğer hudutlarının komşu parsellerle çevrili vaziyette olduğu, tarım arazisi niteliğinde olduğu tespit edilmiştir. İnşaat tarzı taşınmazın onaylı imar planı (nazım imar planı ve uygulama imar planı) bulunmamaktadır.

ALACAKLIYA YER VERİLMEDİ!

2023 yılında Düzce 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan dava bir yıl sürdü. İcra Satış Müdürlüğü, , Şeyda Özcan, Tuncay Kobaş, Aydın Kobaş, Ayfer Günay, Birol Erdoğan, Faikcan Yüce, Ömer Lütfi Karaca, Sebahat Kap ve Şenol Erdoğan’ın borçlu olduğu satışta alacaklının ismine yer verilmedi. Cami, lojman ve şadırvanın bulunduğu arsa dışında bu şahıslar üzerine bulunan iki taşınmaz daha satılacak.

ETİKETLER
#düzce #cami #icra