Son seçim anketi: Kararsızların tercih ettiği partide 'büyük' sürpriz - Sayfa 8

ERDOĞAN’IN PERFORMANSI

Yöneylem araştırmasında katılımcılara Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarı düzeyi de soruldu. Ankete katılanların yüzde 43,9’u Erdoğan’ı başarısız bulurken, yüzde 28,7’si “başarılı” dedi. “Ne başarılı ne başarısız” diyenlerin oranı yüzde 25,9; “Bilmiyorum/fikrim yok diyenler ise yüzde 1,5 oldu.

815
Son seçim anketi: Kararsızların tercih ettiği partide 'büyük' sürpriz - Sayfa 9

ERKEN SEÇİM

Araştırmada, son günlerde muhalefetin gündeme getirdiği “erken seçim” konusunda da vatandaşın nabzı tutuldu. “Türkiye’nin erken seçime gitmesini ister misiniz?” sorusuna, katılımcıların yüzde 54,1’i “Evet erken seçim yapılmalı” yanıtını verdi. Erken seçim istemeyenlerin oranı yüzde 37,7; Kararsızım/Fikrim yok diyenler ise yüzde 8,2 oldu.

915
Son seçim anketi: Kararsızların tercih ettiği partide 'büyük' sürpriz - Sayfa 10

MEHMET ŞİMŞEK’İN EKONOMİ POLİTİKALARI

Araştırma sonucuna göre vatandaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarının başarılı olacağına inanmıyor. Ankette sorulan “Şimşek Programı olarak adlandırılan ekonomi politikalarının vatandaşların ekonomik sıkıntılarını giderebileceğine inanıyor musunuz?” soruya, yüzde 68,3 “Hayır inanmıyorum” yanıtı verdi. “Evet inanıyorum” diyenlerin oranı yüzde 19,8’de kalırken, “Cevap yok/Bilmiyorum seçeneği yüzde 11,9 oldu.

1015
Son seçim anketi: Kararsızların tercih ettiği partide 'büyük' sürpriz - Sayfa 11

TEĞMENLERİN KILIÇLI YEMİNİ

Araştırmada, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yeni mezun teğmenlerin kılıçla yemin etmesi üzerine başlayan tartışmalarla ilgili sorular da soruldu. “Teğmenlerin yemin törenine dair görüşünüzü aşağıdakilerden hangisi en iyi ifade eder” sorusuna verilen yanıtlar şöyle: Bu yemin önceki yıllarda da yapılan ve çok da büyütülmemesi gereken bir olaydır: Yüzde 51,4 / Bu yemin genç teğmenlerin Silahlı Kuvvetler ve ülkenin gidişatına dair verdikleri bir tepkinin dışa vurumudur: Yüzde 16,9 / Bu yemin iktidara yönelik askeri cunta çağrışımları yapan bir tehdittir: Yüzde 13,9 / Cevap yok-Bilmiyor: Yüzde 17,8

1115