Son seçim anketi: Kararsızların tercih ettiği partide 'büyük' sürpriz - Sayfa 12

TEĞMENLER CEZALANDIRILMALI MI?

Katılımcılara ardından “Söz konusu yemini eden teğmenlerin cezalandırılması gerektiğini düşünüyor musunuz?” sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 71,1’i “Hayır cezalandırılmamalılar” derken, “Evet cezalandırılmalılar” diyenlerin oranı yüzde 13,8’de kaldı. “Bilmiyorum” diyenler ise yüzde 15,1 olarak ölçüldü.

1215
Son seçim anketi: Kararsızların tercih ettiği partide 'büyük' sürpriz - Sayfa 13

İKTİDARIN FİLİSTİN POLİTİKASI

Ankete katılanlara “Sizce Türkiye’de iktidar, İsrail’in Filistin’e saldırıları karşısında Filistin’e yeterli desteği veriyor mu?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 56,9’u bu soruya “Hayır iktidarın Filistin’i yeterli derecede desteklediğini düşünmüyorum” yanıtını verdi. Yüzde 31,1’in cevabı ise “Evet iktidarın Filistin’i yeterli derecede desteklediğini düşünüyorum” oldu. Yüzde 12 ise “Bilmiyorum” yanıtını seçti.

1315
Son seçim anketi: Kararsızların tercih ettiği partide 'büyük' sürpriz - Sayfa 14

CAN ATALAY’IN HAPİSTE OLMASI

Ankette katılımcılara, Gezi davası kapsamında cezaevinde bulunan ve Anayasa Mahkemesi’nin “yok hükmünde” dediği kararla milletvekilliği düşürülen TİP’li Can Atalay’la ilgili de görüşleri soruldu. “Yargı kararlarını göz önünde bulundurduğunuzda Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, şu anda hapiste mi, yoksa Meclis’te mi olmalıdır?” sorusuna verilen yanıtlar şöyle: Meclis’te olmalıdır: Yüzde 41,9 / Hapiste olmalıdır: Yüzde 19,9 / Konu hakkında bilgim yok/Fikrim yok: Yüzde 38,2

1415
Son seçim anketi: Kararsızların tercih ettiği partide 'büyük' sürpriz - Sayfa 15

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU

Katılımcılara sorulan son soru ise “Türkiye’nin en önemli sorunu” üzerineydi. Ankete katılanların yüzde 56,9’u Türkiye’nin en önemli sorununun “ekonomik kriz” olduğunu söylerken, “Enflasyon, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı” diyenlerin oranı yüzde 26,1 oldu.

1515