Son anketten Cumhur İttifakı’na bir kötü haber daha! ‘Türkiye kötüye gidiyor…’ - Sayfa 10

Parti bazında incelendiğinde Türkiye’nin gidişatıyla ilgili diğerlerine göre daha olumsuz görüş bildiren gruplar CHP, İyi Parti ve HDP grupları oldu. Türkiye’nin kötüye gittiğini belirten parti grupları sırasıyla yüzde 94,2, yüzde 95,7 ve yüzde 97,2 oldu.

1018
Son anketten Cumhur İttifakı’na bir kötü haber daha! ‘Türkiye kötüye gidiyor…’ - Sayfa 11

AKP ve MHP seçmeninde de Türkiye’nin gidişatıyla ilgili olumsuz görüş hâkim durumda. AKP seçmeninin yüzde 61,4’ü, MHP seçmeninin ise yüzde 60,8’i Türkiye’nin kötüye gittiğini belirtti.

1118
Son anketten Cumhur İttifakı’na bir kötü haber daha! ‘Türkiye kötüye gidiyor…’ - Sayfa 12

“ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU HAYAT PAHALILIĞI”

Geçen aylardan farklı olarak Türkiye Monitörü ekim ayı araştırmasında seçmene Türkiye’nin en önemli sorunu açık uçlu olarak soruldu ve seçmenden aklına gelen ilk sorunu söylemesi istendi. Kelime analizi yöntemiyle analizi yapılan soruda seçmen en büyük sorun olarak ekonomi, hayat pahalılığı, enflasyonu ve işsizliği işaret etti. Ekonomik gidişatın seçmenin algısını doğrudan etkilemesi bu kapsamda dikkat çekti.

1218
Son anketten Cumhur İttifakı’na bir kötü haber daha! ‘Türkiye kötüye gidiyor…’ - Sayfa 13

Yıl sonu yaklaştıkça asgari ücrete gelecek zamla ilgili görüşmeler ve konuşmalar yeniden başladı. Buna paralel olarak Türkiye Monitörü ekim ayı araştırmasında katılımcılara üç farklı soru yöneltildi. Bu sorular Türkiye’de dört kişilik bir ailenin gelirinin ne kadar olması gerektiğine yönelikti.

1318