Son anketten çarpıcı sonuçlar! AK Parti CHP’yi geçiyor ancak Erdoğan… - Sayfa 3

"Size göre Türkiye'nin ekonomik sorunları kısa zamanda çözülür mü?" sorusuna yüzde 82,3, "çözülemez" yanıtı verirken "Evet çözülür" diyenlerin oranı ise yüzde 12,6'da kaldı.

337
Son anketten çarpıcı sonuçlar! AK Parti CHP’yi geçiyor ancak Erdoğan… - Sayfa 4

TOPLUMUN AĞIR ÇOĞUNLUĞU MÜLTECİLERİN ÜLKESİNE DÖNMESİNİ İSTİYOR

Araştırmaya katılanlara "Sığınmacılar/ mülteciler ülkelerine dönmeli mi?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 78,3'ü "Evet", yüzde 14,8'i "Hayır" yanıtı verirken yüzde 6,9'luk kesim ise bu konuda fikri olmadığını beyan etti.

Yine araştırmaya katılanların yüzde 54,9'u "Mülteci bir komşunuz olması sizin için sorun mu?" sorusuna "Evet" yanıtını verirken bu soruya "Hayır" yanıtını verenlerin oranı yüzde 28,3'te kaldı.

437
Son anketten çarpıcı sonuçlar! AK Parti CHP’yi geçiyor ancak Erdoğan… - Sayfa 5

SIĞINMACILAR SORUNUNU KİM ÇÖZER?

Dış politika konusunda AKP iktidarını başarılı bulanların oranı yüzde 35,6 olurken, araştırmaya katılanların yüzde 53,8'i ise başarısız bulduğunu belirtti.

Öte yandan sığınmacı/mülteci sorununu AKP'nin çözebileceğine inananların oranı yüzde 29,5'te kalırken, bu sorunu Millet İttifakı'nın çözeceğine inananların oranı ise yüzde 47,3 oldu.

537
Son anketten çarpıcı sonuçlar! AK Parti CHP’yi geçiyor ancak Erdoğan… - Sayfa 6

TOPLUMUN YÜZDE 72,6'SI ERKEN SEÇİM İSTİYOR

ArtıBir anketine katılanların yüzde 72,6'sı erken seçim yapılması gerektiğini düşünüyor. Yüzde 15,3 ise erken seçime taraf olmazken, 6 siyasi partinin bir araya gelerek önerdikleri "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş" fikrini benimseyenlerin oranı ise yüzde 65,4 olarak kayda geçti.

637