Son ankette Erdoğan’a 20 yılın ardından ilk şok! AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 42’si… - Sayfa 10

 İLK TURU ALAMIYOR

Ankette Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki olası senaryolar da yer aldı. Katılımcılara, “İlk turda Kılıçdaroğlu, Erdoğan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer adaylar olursa kime oy verirsiniz” diye soruldu.

1015
Son ankette Erdoğan’a 20 yılın ardından ilk şok! AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 42’si… - Sayfa 11

Yanıtlara göre bu senaryoda 50+1’i sağlayan isim olmazken ilk sırayı yüzde 44.7 oyla Kılıçdaroğlu, ikinci sırayı yüzde 41.2 oyla Erdoğan, üçüncü sırayı ise yüzde 9.6 oyla Demirtaş aldı. “Diğer adayların” oy oranı ise yüzde 4.5 oldu.

1115
Son ankette Erdoğan’a 20 yılın ardından ilk şok! AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 42’si… - Sayfa 12

İKİNCİ TURDA KILIÇDAROĞLU

Katılımcılara seçimin Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında ikinci tura kaldığı senaryo da soruldu. Sonuçlara göre bu senaryoda katılımcıların yüzde 52.6’sı Kılıçdaroğlu’nu, yüzde 47.4’ü ise Erdoğan’ı seçti.

1215
Son ankette Erdoğan’a 20 yılın ardından ilk şok! AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 42’si… - Sayfa 13

"ÖFKE, TEPKİ OYUNA DÖNER"

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı ve Uluslararası Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar Uzmanı Murat Gezici, iktidarın popülizme başvurarak sorunları hafifletmeye çalışmasının işe yaramadığını belirterek, “Toplumun gerçekliği siyasi illüzyona kapılmaya müsaade etmiyor. Araştırmalarda şunu görüyoruz: Ülkede şu an en büyük sorunu ekonomi olarak tanımlayan halk, öfkesini kendisini dinlemeyen, tepeden bakan, sorunları yok sayan iktidara karşı tepki oylarına dönüştürecek. Bu nedenle hükümet için iktidar artık hiç olmadığı kadar sallantıda diyebiliriz. Bu çok net” dedi. Gezici, Erdoğan’ın 20 yılın ardından ilk defa rakibinin altında oy alacağını belirterek, “AKP ve Cumhur İttifakı’nda, ikinci tura gidişte ciddi moral bozukluğu yaratacak bu durum sebebiyle konsolide olamayacaklar” diye konuştu.

1315