Son anket sonuçlarında Cumhur İttifakı'na şok! Millet İttifakı'nın oy oranı kaç oldu? - Sayfa 8

“Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın tüm kamu kurum ve kuruluşlarından 83 milyon kişiyle ilgili gerekli gördüğü tüm bilgilere ulaşma yetkisine onay vermiştir. Bu kararla ilgili hangisi sizin görüşünüzü daha çok yansıtmaktadır?” katılımcıların yüzde 71,5’i “Bu yetkinin verilmesi temel hak ve özgürlüklere aykırıdır” yanıtını verdi.

“Bu yetkinin verilmesinde bir sakınca yoktur” diyenlerin oranı ise sadece yüzde 28,5 seviyesinde kaldı.

Araştırma sonuçlarında dikkat çeken bir diğer unsur ise, AKP seçmeninin yüzde 55,2’si, MHP seçmeninin ise yüzde 64,7’si “Bu yetkinin verilmesi temel hak ve özgürlüklere aykırıdır” cevabını vermesi oldu.

89
Son anket sonuçlarında Cumhur İttifakı'na şok! Millet İttifakı'nın oy oranı kaç oldu? - Sayfa 9

Araştırma kapsamında yöneltilen “Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olmasını destekliyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 57,5’i “Evet destekliyorum” yanıtını verirken, “Hayır desteklemiyorum” diyenlerin oranı yüzde 22 olarak açıklandı. “Kararsızım” diyenlerin oranı ise yüzde 20,5 oldu.

Araştırmada öne çıkan bir diğer çarpıcı sonuç ise, tüm siyasi parti seçmenlerinde AB üyeliğine desteğin yüzde 50’nin üzerinde gerçekleşmesi oldu.

99