Son anket sonuçlarında Cumhur İttifakı'na şok! Millet İttifakı'nın oy oranı kaç oldu? - Sayfa 5

Araştırma kapsamında sorulan “Sizce olası bir milletvekili seçiminde hangi ittifak daha çok oy alacaktır?” sorusuna katılımcıların yüzde 52,2’si “Millet İttifakı” yanıtını verirken, bu soruya “Cumhur İttifakı” diyenlerin oranı yüzde 47,8 seviyesinde kaldı.

AKP seçmeninin yüzde 17,1’i MHP seçmeninde yüzde 25,52’i parlamento seçimlerinde Millet İttifakı’nın daha çok oy olacağı görüşünü paylaştı.

59
Son anket sonuçlarında Cumhur İttifakı'na şok! Millet İttifakı'nın oy oranı kaç oldu? - Sayfa 6

Araştırmada yöneltilen “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı siz olsaydınız öncelikle hangilerine yönelik çalışma yapardınız?” sorusuna katılımcıların yüzde 60’ı “ekonominin iyileştirilmesi” yanıtını verdi.

En çok yanıt alan ikinci seçenek ise yüzde 55,4 ile “işsizliğin çözümü” oldu.

69
Son anket sonuçlarında Cumhur İttifakı'na şok! Millet İttifakı'nın oy oranı kaç oldu? - Sayfa 7

Türkiye Monitörü araştırmasında seçmene partilerin hangi konuları daha çok gündeme getirdiği soruldu. Katılımcılar “Sizce AK Parti’nin gündeminde aşağıdakilerden hangileri daha çok yer almaktadır?” sorusuna ilk sırada yüzde 61,9 ile “Kanal İstanbul” yanıtını verdi.

Kanal İstanbul’u yüzde 44 ile “HDP’nin kapatılması” cevabı takip etti. Araştırma sonuçlarına göre, kamuoyunun gündemi ile AKP’nin gündemi arasında anlamlı bir farklılaşma olduğu sonucu öne çıktı.

79
Son anket sonuçlarında Cumhur İttifakı'na şok! Millet İttifakı'nın oy oranı kaç oldu? - Sayfa 8

“Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın tüm kamu kurum ve kuruluşlarından 83 milyon kişiyle ilgili gerekli gördüğü tüm bilgilere ulaşma yetkisine onay vermiştir. Bu kararla ilgili hangisi sizin görüşünüzü daha çok yansıtmaktadır?” katılımcıların yüzde 71,5’i “Bu yetkinin verilmesi temel hak ve özgürlüklere aykırıdır” yanıtını verdi.

“Bu yetkinin verilmesinde bir sakınca yoktur” diyenlerin oranı ise sadece yüzde 28,5 seviyesinde kaldı.

Araştırma sonuçlarında dikkat çeken bir diğer unsur ise, AKP seçmeninin yüzde 55,2’si, MHP seçmeninin ise yüzde 64,7’si “Bu yetkinin verilmesi temel hak ve özgürlüklere aykırıdır” cevabını vermesi oldu.

89