Son anket açıklandı: Cumhur İttifakı seçmeni bu yıldan umutsuz! - Sayfa 6

YENİ YILDAN UMUTLU OLANLARIN ORANI YÜZDE 20,9

Araştırma sonuçlarında öne çıkan bir diğer başlık ise, yeni yıla dair umutsuzluk oldu. Katılımcılara yöneltilen “Genel olarak düşündüğünüzde 2022 yılından ne derece umutlusunuz?” sorusuna katılımcıların sadece yüzde 20,9’u “umutlu” veya “çok umutlu” olduğunu belirtirken; aksi yönde fikir bildirenlerin oranı yüzde 53,5 olarak açıklandı.

“Ne umutluyum, ne umutsuzum” diyenlerin oranı ise yüzde 25,6 oldu.

Yeni yıla dair en çok umutlu olan seçmen grubu Cumhur İttifakı seçmen grubu olmasına rağmen; diğer sonuçlarda olduğu gibi Cumhur İttifakı seçmeni içinde de egemen görüş olumsuz yönde.

AKP seçmeninin yüzde 35,5’i “umutluyum” veya “çok umutluyum” yanıtını verirken; MHP seçmeninin yüzde 36,3’ü “umutluyum” veya “çok umutluyum” dedi.

67
Son anket açıklandı: Cumhur İttifakı seçmeni bu yıldan umutsuz! - Sayfa 7

YENİ YILDA TÜKETİCİ ALIŞKANLIKLARI TASARRUF YÖNÜNDE DEĞİŞECEK

Türkiye Monitörü araştırmasında “Bu yıl ile kıyasladığınızda 2022 yılında alıveriş yapma durumunuz nasıl değişecektir?” sorusuna katılımcıların yüzde 56,4’ü “daha az alışveriş yapıp tasarruf yapacağım” derken; “aynı oranda alışveriş yapacağım” diyenlerin oranı yüzde 37,1 olarak açıklandı.

Katılımcıların yüzde 6,5’i ise “daha fazla alışveriş yapacağım” dedi.

Millet İttifakı ve HDP seçmeni ağırlıklı olarak geçtiğimiz yıla kıyasla bu yıl “daha az alışveriş yapıp tasarruf yapacağım” görüşü öne çıkmakta. CHP seçmeninin yüzde 74’ü, İYİ Parti seçmeninin yüzde 78,3’ü, HDP seçmeninin ise yüzde 75,9’u “daha az alışveriş yapıp tasarruf yapacağım” dedi.

AKP seçmeninin yüzde 51,2’si “aynı oranda alışveriş yapacağım” derken; yüzde 10’u “daha fazla alışveriş yapacağım” dedi. AKP seçmeninin yüzde 38,9’u tasarruf yapacağı yönünde görüş belirtti.

MHP seçmeninin ise yüzde 47,1’i tasarruf yapacağını belirtirken; “aynı oranda alışveriş yapacağım” diyenlerin oranı da yüzde 47,1 olarak açıklandı.

“Daha fazla alışveriş yapacağım” diyen MHP seçmeninin oranı ise yüzde 5,9 olarak açıklandı.

77