Somer Sivrioğlu Nusret için ne dedi? 'Şu an olduğu yere bakarsak...' - Sayfa 11

“MUTFAĞIN DOĞASINDA STRES VAR”

Soru: “MasterChef”teki adaylara zaman zaman sert davrandığınız oluyor. Bir restoranın mutfağında da öyledir, şefler genelde bağırır çağırır. Bu işin raconu mu bu? 

“Bu sadece ülkemizde değil, global seminerlerde de çok tartışılan bir konu. Bence Z kuşağı ve Millennial’ların gelmesiyle artık bunun değişmesi gerekiyor. Artık her konuda bağırıp çağırılmasından hepimiz çok sıkıldık. Otoriteden kaçan bir kuşak geliyor ve bu kuşağı da otoriter tavırlarla yönetemezsiniz. Evet, mutfağın doğasında stres var.”

1115
Somer Sivrioğlu Nusret için ne dedi? 'Şu an olduğu yere bakarsak...' - Sayfa 12

“MEHMET ŞEF’LE BEN ÇOK ESNAFÇIYIZ”

Soru: “MasterChef”teki diğer jürileri alıp yemeğe götüreceksin diyelim. Nereye götürür ve ne sipariş ederdin onlara? 

“Mehmet Şef’le ben çok esnafçıyız. Danilo Şef de çok seviyor esnaf yemeklerini. Mutlaka yöresel restoranlara götürürdüm. İstanbul’da çok güzel esnaf lokantalarımız var. Onlardan birine giderdik herhalde.”

1215
Somer Sivrioğlu Nusret için ne dedi? 'Şu an olduğu yere bakarsak...' - Sayfa 13

“BU SEZON KADIN YARIŞMACILAR DA DOMİNANT OLACAK”

Soru: Bu sezon sivrilmesini beklediğin “MasterChef” yarışmacıları kimler, neden? 

“Daha çok erken, hâlâ seçmeleri yapıyoruz. Ama bu sezon farklı kültürlerden gelen yarışmacılar var. Geçen sene çok fazla erkek yarışmacı egemenliği olmuştu. Eray, Emir, Serhat, Barbaros... Dördü de çok iyi adaydı. Aralarından kadın yarışmacı olarak Özgül sıyrıldı. Bu sene erkek yarışmacılar kadar kadın yarışmacıların dominant olacağı bir sezon olacak gibi geliyor bana.

1315
Somer Sivrioğlu Nusret için ne dedi? 'Şu an olduğu yere bakarsak...' - Sayfa 14

“NUSRET’İ İNANILMAZ BAŞARILI BULUYORUM” 

Soru: Nusret’i nasıl buluyorsun? Global fenomen mi? Pazarlama harikası mı?

 “Nusret’i çok ciddi bir başarı öyküsü olarak görüyorum. Şu an olduğu yere bakarsak bu endüstrinin çok büyük bir fenomeni. İnanılmaz bir atılım yaptı. Başarılı insanların arkasında her zaman iyi bir pazarlama vardır. Olması gerekir. 

1415