Gündem
06 Haz 2009 01:09 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:46

ŞOK!..ŞOK!..KANAL 7 TELEVİZYONU DEVLETİN Mİ OLUYOR?

Deniz Feneri soruşturması kapsamında Kanal 7'nin sahibi Zekeriya Karaman'ın malvarlığına el kondu. Bu durumda Karaman'ın sahibi olduğu Kanal 7 televizyonu da devletin oluyor.

Mal varlığına el konma kararının kapsamında, Kanal 7 televizyonu patronu Zekeriya Karaman'ın sahip olduğu şirketlerdeki payları, taşınmaz malları ve araçları bulunuyor.

Mahkeme bu kararı alırken "Alınan bu tedbir kararı ile şirketlerin bu şekilde boşaltılmasının önüne geçilmiş olacağı" gerekçesini öne çıkardı.

Bu durumda Kanal 7 televizyonunda Zekeriya Karaman'ın ne kadar hissesi varsa bu hisseler mahkeme kararıyla şimdilik devletin kontrolünde olacak. Deniz Feneri davası sonunda el konma kararı hükme bağlanırsa Kanal 7 televizyonu da kamu malı olacak.

Aynı karar RTÜK Başkanı Zahit Akman için hükme bağlanırsa, Akman'ın yüzde 4 ortağı olduğu Ankara'daki Armada alışveriş merkezinin yüzde 4'Ü de kamu malı olacak.Akman'ın hisseleri kardeşi Turgut Akman'ın kontrolünde.

KANAL 7'DE ŞÜPHELİ HİSSE DEVRİ

Kanal 7 televizyonunda ise geçtiğimiz günlerde ilginç bir gelişme yaşanmıştı. Kanal 7 televizyonunun sahibi Zekeriya Karaman'a ait olan ve Kanal 7'nin sahibi görünen Yeni Dünya Anonim Şirketi, Almanya´dan dosyanın gönderildiği gün kuşkulu bir devir için RTÜK´e başvurmuştu.


Kanal 7´nin tüm ortakları, şirket değişikliğine giderek `´Yeni Dünya´´ şirketinin tüm malvarlığını `´Hayat Görsel Anonim Şirketi´´ adıyla kurulan yeni bir şirkete devrettiler. Her iki şirketin ortaklarının aynı isimler olması da dikkat çekti. Kanal 7, bu değişikliğin onaylanması için RTÜK´e başvururken, RTÜK toplantısında da üyeler kuşkularını dile getirdiler.


İTİRAZA RAĞMEN RTÜK'TEN GEÇMİŞTİ


RTÜK üyesi Şaban Sevinç o günlerde yaptığı açıklamada `´ İtirazlarımıza rağmen bu devir, 3 ret oyuna karşılık 6 oyla geçti. Kanal 7´nin hâkim ortakları ve yöneticileri Yeni Dünya İletişim A.Ş.´den, Hayat Görsel Yayınlar. A.Ş.´ye geçiyor. Her iki şirketteki isimler de aynı´´ dedi ve şunları söyledi:


`´ Şirket bize hiç bir gerekçe bildirilmedi. Almanya´da sonuçlanan Deniz Feneri davasında, Kanal 7 TV ve Haber 7 Radyonun Yeni Dünya İletişim A.Ş.´deki ortakları ve yöneticileri Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik ve İsmail Karahan, zanlı ilan edilmiştir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Almanya´dan dava dosyasını istedi. Davadaki en önemli iddia, Almanya´da toplanan paraların, yasa dışı yollar ve kuryeler aracılığıyla İstanbul´a getirilip, Kanal 7 TV binasında Zekeriya Karaman´a teslim edildiği ve bu paraların, Kanal 7 TV´nin finansmanında kullanıldığıdır. Bu süreçte hakkında soruşturma yürütülen bu kişilerin, soruşturmanın olası sonuçlarından kaçmak amacıyla, devir işlemini gerçekleştirmeleri kuşku yaratmaktadır´´


yazıişleri.com