Gündem
10 Mayıs 2011 09:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

ŞOK İDDİA! ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ'NİN BALIKÇISI TİYATROCU EŞİNE NE YAPTI?

Tiyatrocu Hülya Karakaş: “Evliliğim bozuldu, felç olma noktasına geldim. ÇAPA mobbing raporu verdi”

Tiyatrocu Hülya Karakaş, "Öyle bir geçer zaman ki" dizisindeki ’Balıkçı’ rolüyle ünlenen Orhan Alkaya’nın taciz ve şiddetine uğradığını öne sürüyor. Türkiye’den mobbingi hastane raporu ile belgeleyen ilk kişi olan Karakaş, Bloomberg HT’de Gülin Yıldırımkaya’ya yaşadıklarını anlattı...

İnsanın üzerinde fiziki şiddetten daha çok etki bırakan psikolojik şiddet. Çok kötü bir dönem geçirdim. Genel sanat yönetmenliği değişikliği olduğu dönemdi.

BENİ YALNIZLAŞTIRDI

Orhan Alkaya genel sanat yönetmeni olmuştu ve benim oynadığım bütün oyunları sahneden kaldırdı. Önerdiğim bütün projeleri çeşitli gerekçelerle üstelik son derece kabaca ifade ederek reddetti ve ben o dönem yalnızlaştım. Zaten mobbing’deki en önemli içerik kişinin kurum içerisinde yalnızlaştırılması. Tiyatromda 17 ay çalıştırılmadım. Kuruma uğrayamıyordum bile.

EVLİLİĞİM BOZULDU, FELCİN EŞİĞİNE GELDİM

Meslektaşlarım kendilerince olumlu sebepler yaratarak benden uzaklaştılar ve yalnızlaştım. O dönem evliliğim bozuldu, yüksek tansiyon hastası oldum hatta yüksek tansiyondan felç geçirme aşamasına geldim, aşırı kilo almaya başladım, sağlığımı kaybediyordum, psikolojim bozulmuştu, işimi yapamaz hale geldim. Ve Çapa Tıp Fakültesi’nde çok uzun süreçli bir mesaim başladı. Mobbing raporumu almak üzere hikayemi anlattım ve oranın psikoloji bölümünde doktorla görüşmelerim başladı. Mobbing raporu öyle kolay verilmiyor.

MOBBİNG RAPORU VERİLDİ

Çok ciddi uzmanlar tarafından sorgulanıyorsunuz, hikayeniz dinleniyor, testlere tabi tutuluyorsunuz. 5 ayın sonunda mobbing raporumu aldım tabii bu bana yasal hak veriyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır bazı nedenlerden ötürü belli bir avukatı bulma, o avukata ulaşma, kurum içerisinde yeni yönetimin oturmasını bekleme gibi süreçleri beklediğim için şimdi artık mobbing davam savcılık önünde. Ben artık hukuk önünde bu meselenin halledilmesini bekleyen biriyim. Benim dışımdaki insanlara umarım böyle hikayeler yaşamazlar; onlara da bir örnek teşkil etmesi için bu konuda hiç geri adım atmadım ve atmayacağım da.