Politika
07 Eki 2024 11:18 Son Güncelleme: 07 Eki 2024 11:22

Skandal yazının adresi Muratpaşa mı? Fitili Savcı Sayan ateşledi

CHP kulisleri bu iddiayla çalkalanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında yazılan yazının kaynağının ‘İl kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağım’ açıklaması yapan Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal olduğu ileri sürüldü.

MedyaRadar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında yazılan skandal yazıyla ilgili bomba kulis bilgisini açıklıyor. Özgür Özel ile Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında yazılan yazı CHP'de adeta büyük bir infiale neden oldu. Bir internet sitesinde yayınlanan yazının Başkan Durbay bir videolu açıklama yaptı. CHP'li belediye başkanı Gülşah Durbay, bir internet sitesinde kendisi hakkında ortaya atılan çirkin iftiralarla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından video paylaşan ve kansere yakalandığını söyleyen Durbay, "İddiayı ortaya atanlarla yargı önünde hesaplaşacağız" ifadelerini kullandı.

KOLON KANSERİ TEŞHİSİ KONULDU

"Fakat geçtiğimiz ay 4 Eylül günü, gelen patoloji raporunda kolon kanseri olduğumu öğrendim" diyen Durbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teşhis sonrası, tüm uzman kadrolarla hem görevimi en güçlü şekilde devam ettirmek hem de en iyi tedaviyi alabilmek adına değerlendirmelerde bulunduk. Tüm süreci şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşmak istiyordum. Fakat kız kardeşim riskli bir hamilelik geçirdiği ve erken doğum risk olması nedeniyle açıklama yapmayı onun ve doğacak olan yeğenimin sağlığını etkilememesi adına ertelemiştim. Bana alçakça iftiralar atanlar yüzünden dün İzmir Medicana Hastanesi’nde ilk kemoterapimi alırken ailem bu haberler nedeniyle, apar topar İstanbul'a, kardeşimin yanına gidip durumu açıklamak zorunda kaldı. Kendi hastalığımı, karnı burnunda bebek bekleyen kardeşime kendim açıklayamadım. Kendisiyle konuşamadım. Bunun acısını da asla unutmayacağım. Asla affetmeyeceğim.

YAZIYI KİM YAZDIRDI?

Başkan Durbay’ın açıklamalarının ardından iddiayı kaleme alan kişinin de CHP üyesi bir kadın olması dikkatlerden kaçmadı. CHP Antalya teşkilatından olan Ebru Küçükaydın parti içerisinde çok aktif. Özgür Özel'in Genel Başkanlığa gelmesinden sonra parti içerisinde muhalefet yapmaya başlayan Küçükaydın’ın özellikle bazı ilçe belediye başkanlarıyla yakınlığı dikkatlerden kaçmadı. CHP kulisleri, Küçükaydın’ıa bu yazıyı Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından yazdırıldığı iddiasıyla çalkalanıyor. Başkan Uysal geçtiğimiz günlerde, ‘’ Partimizi, iktidarın örselediği, sorunlara boğduğu seçmen tablosunun genel tercihinin odağına konumlandırmak, iktidar yürüyüşümüze güçlü bir ivme kazandırmak için, 32 yıllık deneyim ve birikimini partimin ve partilimin hizmetine sunacağım. Demokratik hakkımı kullanarak olağan ya da olağanüstü seçimli ilk kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağım’’ açıklamasıyla gündeme gelmişti.

HASTALIĞI HERKES TARAFINDAN BİLİYORDU!

MedyaRadar’a konuşan bir PM üyesi, ‘’Bu iddia bizim kulağımıza gelince ilk olarak muhalif olan milletvekillerini uyardık. Ortaya atılan bu çirkin iftiradan ziyade Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın sağlık durumunun hassasiyetini paylaştık. Kolon kanseri olduğunu, bebek beklediğini söyledik. Gülşah Durbay’ın sağlık durumunu herkes tarafından bilinmesine rağmen böyle bir çirkin iftiraya maruz kaldı. Üstelik bu yazıyı yazan kişi de kadın ve partimiz üyesi. Antalya’da çok aktif bir kişi olduğunu öğrendik. Herkesle fotoğrafı var. Gülşah Durbay’ın babası da bundan altı ay önce açık kalp ameliyatı oldu. Dolayısıyla onun da sağlık sorunları var. Ayrıca kendileri Özgür Özel’in yıllardır aile dostu. Bu çirkin iddia yüzünden bu insanlara bir şey olsa bunun hesabını kim verecek’’ dedi.

ÖNCE KARIŞTIRDI SONRA GÜNAH ÇIKARDI!

Küçükaydın’ın köşe yazısıyla birlikte 5 sosyal medya paylaşımına da erişim engeli getirildiği öğrenildi. Ağrı Belediyesi eski Başkanı Savcı Sayan’ın 20 Ağustos 2024 tarihinde X hesabından şu ifadeleri paylaştı;

“CHP Dallas Dizisi gibi…

CHP Genel Merkezi’nden, önemli ve yetkili CHP’lilerden bana çok ilginç bilgiler geliyor.

Özgür Özel, Manisa, Şehzadeler hattı…

Ankara’da dubleks evde vurulmalar,

Aşk/meşk dedikoduları…

Babanın öç alma girişimleri…

Sayan, önceki gün de aylar önce attığı bu mesajın aksine, Özgür Özel’e destek veren bir mesaj paylaşması dikkatlerden kaçmadı.