Gündem
10 Şub 2011 16:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN SÜHEYL BATUM'U KIZDIRACAK BENZETME!

Radikal gazetesinin sol kulvarında yazan Sırrı Süreyya Önder bugün CNN Türk'te katıldığı Medya Mahallesi programında yine döktürdü.

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına katılan Önder, hem anlattıkları ile hem anlatma biçimi ile hem de kendine has üslubu ile kelimenin tam anlamıyla "döktürdü".

Taraf gazetesinin bugün sürmanşetinde yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum hakkındaki haber başlığını değerlendiren Önder, programa hızlı bir başlangıç yaptı ve Süheyl Batum'un Sezen Aksu için söylediği sözleri anımsatarak şöyle dedi:

ASIL SAZAN SÜHEYL BATUM

"Saçmalıyor mu? Evet... Yargılansın mı? Hayır... Bu ikisine de bütün kalbimle katılıyorum. Ben bir şey daha ekleyeyim mi buna... Peki ne? Sazan. Sazanlık böyle olur işte. Zamanın ruhunu kavrayamayan böyle sazanlar var işte. Bu prototip şahsıyla alakalı bir şey değil."

MEDYA DA KAĞITTAN KAPLAN

Birand'ın bugün köşesine taşıdığı Güven Erkaya'nın "dincilerin asker darbe yapar korkusunu kullandık" şeklindeki sözlerini ve "asıl kağıttan kaplan olan siyasetçi" şeklindeki yorumunu değerlendiren Ayşenur Arslan "ben de diyorum ki biz medya da kağıttan kaplanız. 'Höt' denildi mi oturuyoruz oturduğumuz yere..." dedi.

Bunun üzerine Önder ile Ayşenur Arslan arasında şöyle bir diyalog yaşandı:

Sırrı Sürreyya Önder: Süheyl Batum ile başladık. Egemen Bağış'ı da aynı kaba koyduk. Mehmet Ali Birand'ın ne günahı var ona da bir iki şey söyleyeyim.
Birand burada patron filan değil değil mi hali hazırda... Yayına müdahale edip beni yayından attırabilir mi?
Ayşenur Arslan: Hayır... Yok canım zannetmiyorum...

Sırrı Sürreyya Önder: Bu kadar deneyimli bir gazeteci ama Birand'ın sorusu da muhattabı da yanlış. Bu soru Güven Erkaya'ya mı sorulur? Sorunun iki cevabı var, 146/1'e girer bunlardan biri. Teşebbüs suç demektir. Ama Erkaya çok güzel bir cevap vermiş Birand bunu atlamış. Korkuyu kullandık demiş. O sonucu atlıyor Birand.

Ayşenur Arslan: Postmodern darbe deniyor zaten bu nedenle...

Sırrı Sürreyya Önder: Öyle Postmodern filan demeye gerek yok. Bildiğin darbedir bu. İçinde "modern" geçince fakir fukara da iyi bir şey sanar. Darbedir, darbe teşebbüsüdür. Terbiyesizler, zaten yıllardır yapıyor bunu, korkuyu kullanıyor. Yapılan işkence, baskı, korkutma diğerlerine gözdağıdır. Milletin hepsini falakaya yatıramazsın. Ama 10 kişiyi seçer falakaya yatırırsın, toplumun geri kalanı terörize olur.
Birand el insaf, bu kadarını yazdın, bunu neden söylemiyorsun. Erkaya açıkça söylüyor: "dincileri korkuttuk, Erbakan istifa etti." Al sana darbe...

VATAN NE BEN BİLMİYORUM

"Hangi saltanat bugün Kenan Evren'in aldığı bu kadar bedduaya değerdi." diyen Önder, Ayşenur Arslan'ın ama "onlar da vatanı kurtarmak için yapmadılar mı darbeyi" şeklindeki ironik sorusuna en az sorunun kendisi kadar ironik bir yanıt verdi:

Sırrı Sürreyya Önder: Bir vatan fıkrası anlatayım mı sana? Vatan ne? Ben bilmiyorum Vallahi. Vatan 200 yıllık bir kavram. Ondan öncekiler hallenmemiş de bizim farkımız ne?

Ayşenur Arslan: Anlat fıkranı ama programı kapattırma...

Sırrı Sürreyya Önder: Askerde soruyor komutan "Vatan ne?" diye. Birisi demiş ki "Anamızdır!" Yandakine sormuş komutan... "Vallahi Hasan'ın anasıdır" demiş asker. Ben de öyle yandaki gibiyim. Vatan diye bir şey yok. 20-30 sene sonra bu sınırlar kalmayacak. 50 sene önceki sınırlar var mı? Biraz oturup düşünelim. Bundan sonrası kapatmaya girer, ben biraz çay içeyim.