Magazin
14 Kas 2008 19:11 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:23

"SIRA BİZDE DİYORUM" AYSUN KAYACI'NIN HANGİ SÖZLERİ MÜJDE AR'I ŞAŞIRTTI?..

NTV'de yayınlanan Haydi Gel Bizimle Ol programında Aleviler'in Ankara'da taleplerini yansıttığı miting konuşulurken, Aysun Kayacı ile Müjde Ar arasındaki diyalog ekran başındakileri şaşırttı.

Bir süre önce Aleviler'in Ankara'da yaptıkları demokratik miting, programın konuları arasındaydı.


Ortadoğu'daki mezhep kavgalarına dikkat çeken Aysun Kayacı, Aleviler'in demokratik bir miting ile hükümete ilettikleri taleplerini yorumlarken şu ifadeleri kullandı:


"Bana çok mantıklı geldi Alevilerin istekleri. Ortadoğu'da Amerikalı ve Batılı güçlerin oynadığı bir oyun var. Bu kavga birilerinin işine geliyor. Sıra bizde diyorum. Ortadoğu'da Sunni, Şii mezhep kavgalarında..."


Kayacı'nın bu ifadelerine hemen karşı çıkan Müjde Ar, "Ben oradan bir mezhep kavgası çıkacağını hiç düşünmüyorum. Çünkü çok haklı talepler. Bu insanlar 'aman efendim ülkenin şurasını bize verin, biz ayrı devlet olalım bilmem ne...' böyle talepleri yok ki" şeklinde konuştu.


Ar, konuşması sırasında "Ben diyorum ki, yaa yeter artık çok sıkıldık. Sittin senedir aynı lafları duymaktan, aynı şeylerden boğuşmaktan çok bunaldık. Yani çok çok bunaldık" diyerek çözülmeyen sorunların isyanını dile getirdi.


KAYACI'DAN AÇIKLAMA:


Haberimizin yayınlanmasından sonra sitemizi arayan Aysun Kayacı, sözlerinin Müjde Ar tarafından yanlış algılandığını ve bunun üzerine farklı bir açıklamaya yöneldiğini ifade etti. Kayacı, 'Benim bahsettiğim şey bölücülük değildi" diyerek programda Aleviliğin Anadolu İslamı olduğunu belirttiğini ve mezhep kavgası yaşanacağını ifade etmek istemediğini vurguladı.


EVLİLİK YOK


Basında evleneceği yönünde haberler çıkan Aysun Kayacı, böyle bir şey olmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:


"Yok yanlış duymuşlar. Ben de onlardan öğrendim. Okudum, baktım. Gideyim hemen gelinlik seçeyim dedim. Öyle bir şey yok."

Televizyongazetesi