Sinemada bu hafta 9 yeni film vizyonda - Sayfa 4

Zübeyde, Analar ve Oğullar

Film, Zübeyde Hanım'ın oğlu Mustafa Kemal ile olan diyaloğu ve Mustafa Kemal'in bir direnişin lideri olma yolunda ilerlerken gösterdiği dirayeti anlatıyor. Yapım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hakkında pek bilgi sahibi olmadığımız annesi Zübeyde Hanım’ın, savaşlar, salgın hastalıklar, göçler ve yokluk içinde 6 çocuğundan 4’ünü ve eşini kaybederken ‘Mustafa’sını nasıl yetiştirdiğini gözler önüne seriyor.

410
Sinemada bu hafta 9 yeni film vizyonda - Sayfa 5

Sur'da Devran

Beyaz bir güvercinin peşine takılan üç arkadaşın yol hikayesi anlatılmakta. Titi, Dodo ve Şaşo 90’lı yılların sonunda Diyarbakır’ın merkezinde, Sur’da yaşayan üç yakın arkadaştır. Kentin ve dönemin olanakları daha fazlasına imkan tanımadığından günü kurtarmaya çalışarak yaşarlar. Yerel dilin ve kültürün hakim olduğu hikaye, üç gençten Titi’nin yaşamına odaklanır. Titi evinin damında güvercin beslemektedir. Dodo ve Şaşo ile birlikte bir gün bir yarışma için güvercinleri serbest bırakırlar. Hava koşulları değişince bıraktıkları güvercinler geri dönmez. Buna çok üzülen 3 arkadaş kara kara ne yapacaklarını düşünürken yanlarına beyaz güvercin gelir. Ayağında bir telefon numarası yazılı olan bu güvercin, onların yaşamlarında -daha çok Titi’nin yaşamında- yepyeni bir pencere açar.

510
Sinemada bu hafta 9 yeni film vizyonda - Sayfa 6

Keriz Parası

Film, 2021 yılının başında gerçekleşen ve bir Reddit forumunda alevlenip Wall Street'e büyük bir darbe vurmaya kadar giden GameStop vakasını konu ediniyor. Keith Gill, tüm birikimini GameStop hisselerine yatırarak ve bununla ilgili paylaşımlar yaparak yaşayan sıradan bir adamdır. Sosyal medyadaki paylaşımları patlayınca hem kendisinin hem de çevresindeki herkesin hayatı etkilenir. Bir hisse senedi tüyosu harekete dönüştüğünde, herkes zengin olur; ta ki milyarderler karşılık verene ve her iki tarafın da dünyası alt üst olana kadar.

610
Sinemada bu hafta 9 yeni film vizyonda - Sayfa 7

Tehlikeli Sular

Film, annesi ve onun yeni erkek arkadaşıyla bir açık deniz tatiline çıkan Rose'un, yelkenlilerine bir grup silahlı adamın saldırması sonrası başından geçenleri konu ediniyor. Annesi ve onun erkek arkadaşıyla tekne gezisine çıkan Rose gezileri esnasında Derek'in gizli sırlarını öğrenir. Aynı zamanda bir grup silahlı kişiler tarafından rehin alınınca işler sarpa sarmaya başlar.

710