Gündem
03 Eki 2024 09:26 Son Güncelleme: 03 Eki 2024 09:32

Sinan Ateş davasında bir yumruklu saldırı daha olmuş: "Senin evine geleceğiz”

Sinan Ateş cinayeti davasında kararın beklendiği sırada, davanın tutuksuz sanığı Zekeriya Asarkaya'ya yumruklu saldırıda bulunulduğu iddia edildi.

Halk TV'de yer alan habere göre; Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazanç'a yönelik Mertcan Kılıç isimli bir kişinin yumruklu saldırısının bir benzerinin, tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya’ya yönelik geliştiği ortaya çıktı.

"SENİN EVİNE GELECEĞİZ" TEHDİDİ

İddiaya göre; Sinan Ateş davasının salı günü görülen duruşmasında tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya’nın yanına gelen iki kişi “Senin evine geleceğiz” diye tehditte bulundu. Dünkü karar duruşmasında verilen arada Asarkaya, tehditte bulunan iki şahıstan biri ile yine karşı karşıya geldi.

YUMRUKLAŞMA YAŞANDI

Şahıs ile Asarkaya arasındaki konuşma, bir süre sonra tartışmaya döndü ve şahıs, Asarkaya’ya yumruk attı. Asarkaya da saldırıya karşılık verirken, polislerin araya girmesi ile olay yatıştı. Polis, olaya ilişkin tutanak hazırladı. Saldırgan şahsın Asarkaya'ya, önceki gün kendisini tehdit eden kişinin "Ülkü Ocakları'nda başkanlık yaptığını söylediği" iddia edildi.

ASARKAYA BERAAT ETTİ
Cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı, gözcülük yapan Suat Kurt ve Özyağcı’yı motosikleti ile olay yerinden kaçıran Vedat Balkaya’nın bir süre evinde kaldığı ortaya çıkan Zekeriya Asarkaya, temmuz ayında tahliye edilmişti. Asarkaya'nın, dün görülen duruşmada ise beraatine karar verildi.