Şimdi de ''zombi virüsü'' alarmı: ''İnsanlar hazırlıklı olmalı''

Kuzey Amerika'da yaşayan ve Avrupa'ya yayılan geyik ve alageyik hayvan türlerini etkileyen ''Zombi geyik hastalığı'' insanlar için de tehdit oluşturuyor. Bu gizemli hastalık, hayvanlarda davranış değişikliklerine yol açarak ''zombi'' gibi hareket etmelerine neden oluyor. Uzmanlar, hastalığa karşı herkesin hazırlıklı olması gerektiğini söylüyor.

Şimdi de ''zombi virüsü'' alarmı: ''İnsanlar hazırlıklı olmalı'' - Sayfa 1

Geçtiğimiz yıllarda ABD'nin Wyoming eyaletinde kendini göstermeye başlayan ve hayvanlarda boş bakışlara neden olan bir hastalık ortaya çıktı. Uzmanların "Zombi geyik virüsü" adını verdikleri bu hastalık için insanlara da bulaşabileceği uyarıları yapıldı ve hazırlıklı olunması istendi.

111
Şimdi de ''zombi virüsü'' alarmı: ''İnsanlar hazırlıklı olmalı'' - Sayfa 2

Peki, bu hastalık nedir, nasıl yayılır ve insanlar için bir tehlike oluşturur mu? İşte zombi geyik hastalığı hakkında bilmeniz gereken her şey..

211
Şimdi de ''zombi virüsü'' alarmı: ''İnsanlar hazırlıklı olmalı'' - Sayfa 3

"İNSANLAR HAZIRLIKLI OLMALI"

Kronik israf hastalığı (CWD) yani bir diğer adıyla zombi geyik hastalığını araştıran Dr. Cory Anderson, geçtiğimiz yıllarda insanları uyararak, "İngiltere'deki deli dana hastalığı salgını, bir gecede, örneğin çiftlik hayvanlarından insanlara bir yayılma olayı gerçekleştiğinde işlerin nasıl çığırından çıkabileceğinin bir örneğini sundu.

311
Şimdi de ''zombi virüsü'' alarmı: ''İnsanlar hazırlıklı olmalı'' - Sayfa 4

Benzer bir şeyin gerçekleşme potansiyelinden bahsediyoruz. Kimse bunun kesinlikle olacağını söylemiyor ama insanların hazırlıklı olması önemli." ifadelerinde bulunmuştu.

411