Gündem
03 Şub 2017 17:44 Son Güncelleme: 21 Şub 2020 22:04

Canada okulları şikayetleri

Canada Okulları şikayet, iletişim, Canada Okulları yorumları ve müşteri hizmetleri şikayetleri için tıklayın! Canada Okulları için yazılan tüm şikayet ve kullanıcı yorumlarına bakarak karar verin. Canada okulları ile ilgili halktan gelen şikayetleri sizler için haberleştirdik.

Canada Okulları Parayı Geri Ödemiyor

Onur Y
Okul dönemi başlamadan önce oğlumu Canada Okulları'na yazdırdım. Bunun için ilk kayıt ücreti taksitini yatırdım sözleşme için haber bekledim fakat sözleşme vs. imzalamadım. Sonrasında okul başlamadan şehir değişikliğimiz söz konusu olunca ilk taksit olarak gönderdiğim paranın iadesini istedim. Yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hala para iadesi yapılmadı ve karşımızda ödeme ile ilgili muhatap bulamıyoruz. Konuyla ilgili Milli Eğitim'e şikayette bulunuyoruz...

Kanada Anaokulu İptal Ödemesini Yapmıyorlar, Net Cevap Vermiyorlar

Serdar
Bu okulu uzunca süre araştırıp, kayda öyle karar verdik. Hatta maalesef çevremize referans da olduk, personelleri düzgün ve inancımız tam olmasına rağmen ülke değiştirmek sebebiyle Temmuz ayı başında kaydımızın iptalini istedik. Mart ayı başında bizden peşin aldıkları (erken kayıt) parayı 3 haftadır ödeyemediler. Üzerine kendi kurallarını geliştirip bizde 1 ay içinde yapılıyor dediler. Hala parayı alabilmiş değiliz, bugün bir personeli dışında gerçekte finans departmanından kimseyi muhatap bulamadım. Aldığım izlenim madden zor durumdalar ve verdiğiniz paranın hizmetini alamayacağınız yönünde. Referans olduğum tüm arkadaşlarımı tek tek arayıp uyardım bugün de buraya yazarak okuyan herkesi uyarıyorum. Dikkatli olun, iletişim güçlü gözükmesine rağmen tüm güvenimizi sarstılar. Elimizle ödediğimiz, iptalinde yüzde 10 cezayı kabul ettiğimiz paranın iadesi için bekletiliyoruz ve süresi meçhul.



Canada Okulları Ücret İadesi

Eda
Ocak 2019da kızımı okuldan aldık. Taksitli ödeme yaptığınız için 6 ay boyunca gitmediğimiz okul için banka KMH kredisi ödemeye devam ettik. Üzerinden 1 sene geçti hala ödeme iadesi yapılmadı. Muhatap kimse bulamıyoruz. Bahsi gecen borçları için ara bulucu sözleşmesi imzalanmıştı Temmuz 2019 da ödeme planına uymadılar. Kimseye ulaşılamıyor. Böyle hukuksuzluk görmedim duymadım.

Güncel bilgi paylaşayım. İcra takibinden sonuç alınamıyor çünkü ticaret siciline kayıtlı adresi sürekli değiştiriyorlar. Hakkınız olan parayı almak için icra memurları ile adres adres dolaşıyorsunuz hiçbir sonuca ulaşamıyorsunuz. Sanki her şey kılıfına uygun hazırlanmış gibi. Alacağı olan herkese Allah sabır versin ama maalesef hukuki yolları ile bile bir sonuca ulaşmak mümkün gözükmüyor üstelik sürekli ek masraf yapıp duruyorsunuz.


Canada Okulları Peşin Ödediğim Eğitim Bedeli İade Edilmiyor

Kamran
Kızımı 2019 Haziran ayında bu okula yazdırdık. İşlerimle alakalı ailemle beraber İstanbul'dan taşınmak zorunda kaldık. Bu sebeple 2019, ağustos ayında Kadıköy kampüsünde S*** beyin yardımı ile dilekçe yazarak kızımın eğitim sözleşmesinin iptalini ve paramın iadesini istedim.

Sözleşmede 2 ay içinde ödeme yapılacağı kaydedilmişdi. Şimdi, 2020 Ocak hala da paramı iade etmiyorlar. Resmi bir şikayette bulunmadım, düşündüm zor durumdalar. Amma onlar şimdi de telefonlara çıkmıyorlar ve emaille cevaplamıyorlar.

Canada Okulları Peşin Ödediğimiz Eğitim Bedelini İade Etmedi!

Kerim
Yeğenimi bu okullara yazdırdık yazdırmaz olaydık. Eğitim kalitesinin düşüklüğünden ötürü yeğenimi okuldan aldık ancak buna rağmen peşin ödediğimiz eğitim bedelini iade etmediler. İcra takibi yaptık itiraz etmişler böyle bir borç yoktur diye. Bir de eduserv tur. İşletmecilik ve tic. a. ş isminde bir şirket ile birleşmişler. UKA özel okulları aslında isimleri. Kendileri ile ilgili yazılan tüm olumsuz internet yorumlarını sildiriyorlar. Bir hukuksuzluk söz konusu.

Bu arada son güncelleme yapayım, kendilerine dava açtık. Davadaki savunmaları ''böyle bir borç yoktur'' şeklinde. Şu an tamamen zaman kazanmak için davaları sürdürüyorlar. Çocuk okula başlamadan sözleşmeyi feshettik, ama ona rağmen tek bir kuruş geri iade etmediler. Böyle okulları Bakanlık acil kapatmalı ki daha fazla mağduriyet yaşanmasın! Dava sonucunu da buradan ayrıca paylaşacağım.


Canada Okulları Gürültü Sorunu!

Madam
Mahallemizde bulunan Kanada Florya okulu, nasıl bir okuldur anlayamadığım şekilde zaman zaman bahçesinde son ses müzik açıp öğrencilere parti veriyor. Evin içinde ses yüzünden durulmuyor ve bu akşama kadar saatlerce bu şekilde devam ediyor. Burası bir de ilkokul ve lise eğitimi veren bir kurum olacak. Şu anda düğün salonu gibi gelin çıkarma şarkısı çalıyorlar gerçekten delireceğim.


Canada Okulları Ön Kayıt Ücretini Ödemiyor
Gökhan
Kayıt iadesi için yaşadıklarım ile ilgili aşağıda belirttiklerimi sabırla okuyacağınızı düşünüyorum. Karşısındaki insanın iyi niyetini suiistimal eden, nezaketen bile olsa dönüş yapmayan, hakkım olan ön kayıt iade ücretini bile ödemekte yoksun kalan bir eğitim kurumuyla tanıştığım ve zamanında inandığım için gerçekten çok pişmanım. Canada Okulları ile tanışmamız 2017 yılında gerçekleşti. Tanıtımlar sonrasında, güzel niyet, düşünceler ve beklentilerle oğlumu 2018 yılında açılacak, eğitim-öğretime başlayacak Moda'daki Canada lisesine ön kaydını yaptırdım. Ve tabii ki ön kayıt ücretini peşinen yatırdım. Ancak sonrasında (talebimiz üzerine) okulu daha yakından tanımak amacıyla yaptığımız görüşmede; önceki bilgilendirmelerin yanlış olduğunu, okulun eğitim ve öğretiminin yetersiz kalacağını, okul sahibinin gerçekte kim olduğunun açıklamaktan bile kaçındıklarını gördüm ve 2018 yılı eğitim-öğretim döneminden önce kesin kayıttan vazgeçtim. İyi ki de vazgeçmişim.

Gerçekleşmeyen İade süreci:

1) 2018 yılı Ağustos ayında Ekim- 2017'de yatırdığım ön kayıt ücretinin hakkım olan iadesini talep ettim. Moda kampüste kayıt işlemlerine bakan ilgili personel, finans bölümüne bildireceğini iletti. (Telefon ve e-mail mesajlarımız var.) Aradan 1 ay geçti, dönüş yok.

2) 1 ay sonrasında e-mail ile tekrar hatırlattım. Tekrar finans bölümüne hatırlatacağını iletti. Yine bir hareket yok.

3) Ekim/18 ayında tekrar hatırlatmak amacıyla aradım, bir türlü kendisine ulaşmak mümkün olmadı. Moda Kampüsteki diğer kişilerden yardım istedim. Florya Kampüse yönlendirdiler. Florya kampüsü konuyla ilgili e-mail attım. Tabi ki gene cevap yok. Aralık/18 ayında tekrar hatırlatmak amacıyla e-mail attım. (Bu arada defalarca telefonla arayıp konuyla ilgili muhataplara ulaşmaya çalıştım. Ulaşamadım.)

4) Moda Kampüsü tekrar aradım. Maruzatımı tekrar anlattım. Yeni bir kişi ve yeni bir telefon ilettiler. Aradım. Yeni bir iletişim bilgisi aldım. Sanki daha önceki aşamalar yaşanmamış gibi Mart/19'da tekrar ön kayıt ücreti ile ilgili talepte bulundum.

5) Mayıs/19 sonuna kadar sabırla bekledim. Tabii ki bir yine bir sonuç yok... Tekrar aradım. Yeni adres/kişi verdiler. Bu işlerden sorumlu finans yetkilisi olarak belirtilen kişilere de tüm süreci anlatacak şekilde e-mail attım. Yine bir dönüş yok.

6) Eylül/19 ayında Moda kampüsü kapatılmış. Son dakikada bir sürü veliyi acımadan mağdur ettiler. Çok yazık çok.

Canada Okulları'nda Ücret İadesini Yapmıyor

Teoman
Boş geçen dersler, öğretmenlere verilmeyen maaşlar gibi bir çok sorunu olan Canada okulları Florya Şubesi'ne ödediğimiz 2020 yılı ücret iadesini maalesef alamıyoruz. Ücreti geri vermemek adına gerek müdürleri gerekse de diğer yöneticileri olsun saygıdan bu kadar mı taviz verebilirler? Bugün git yarın gel mantığı ile insanları oyalıyorlar. Maalesef ülkemizde kanunda olmadığı için bu tip kişiler insanların duyguları ile oynamaktalar.

UKA özel eğitim kurumları adı altında çalışan bu okul şimdi de isim değişikliğine giderek, ücretleri geri ödememek adına farklı yollar kullanıyor şimdi de. Milli Eğitim Bakanlığı acaba bu tip okulları denetliyorlar mı. Ben bir çok dersin boş geçtiğini biliyorum. Bunun takibini yapacağız.

Canada Okulları Para İadesini Yapmıyor

Tatyana
Adana’da açılacak olan Canada Okullarına kızımın kaydını yaptırdık. Haziran ayında ofislerine çağrılarak okulun 2019-2020 eğitim öğretim yılına inşaattan dolayı yetiştirilmeyeceğini, kaydımızı bir sene dondurup gelecek seneye kadar beklememiz gerektiği söylendi. Kabul etmedik ve ücret iadesi dilekçesini verdik. Bir aydır dönen olmadı, verdikleri telefonlar ya kapalıydı ya açan yoktu. Finans bölümüne attığımız mailler de cevapsız kaldı. Sosyal medyada Canada Okullarına ait hesaplara yapılan yorumlar derhal siliniyor. Hukuki yollara başvurduk.

Ziyaretçi
Sayın Tatyana bizde evladına daha güzel bir eğitim sunma arzusunda iken maalesef bu insanlar tarafından kandırılan onlarca veliden biriyiz. Bende hepsinin telefonları var ancak karşımızda bütün bunları planlamış bir girişim olduğu için ya telefonumuz açılmıyor ya engelleniyor olur da kazara açılır ise ilgileneceklerini söyleyip tekrar yok 10 gün sonra yok 7 gün sonra arayın diye sadece kendilerine zaman kazandırıyorlar. Finans müdürü olduğu söylenen e. Ç. Beni yaklaşık 10 gün oyalayıp ben artık finansa bakmıyorum diye sıyrıldı. Eğer ulaşsaydınız ne yazık ki bu zihniyet ile muhatap olacaktınız. Haklarında yapılan şikayetlere son derece anlamsız ve boş cümleler ile cevap yetiştirmeye çalışan bu insanların sosyal hesaplarında yorum silmesi gayet normal. Ancak bu silme olayına çözüm olarak herkesin bu rezilliği duyması adına canadaschools hashtag i ile paylaşım yapabilirsiniz.
Eğer bunlarda en ufak bir iyi niyet olsa idi okulun açılmayacağını söyledikleri gün kayıt paralarımızın iade edilmesi gerekirdi. Sen malı durumunu düzelteceksin diye nasıl benim kayıt paramı alıp gidersin, nasıl bir ahlaki yapıdır bu?


Canada Okulları Adana'da Paraları Topladı Ve Gitti!

Yılmaz
Pahalı reklam çalışmaları, Adana’nın güzel bir lokasyonunda devam eden gösterişli bir inşaat,5 yıldızlı otelde tanınmış yazar ve çocuk gelişimi konusunda popüler isimler ile düzenlenen seminerler, vaat ettikleri eğitim sistemi tanıtımları derken 2019 – 2020 eğitim öğretim yılı için kaydımızı bu okula yaptırıp talep edilen ücretin tamamını nisan başında ödedik. Okulların kapanmasından sadece 1 gün önce devam eden okul inşaat alanındaki irtibat ofise davet edildik ve bu sene okulu açmayacaklarını, çocuğumu başka bir okula kayıt ettirmem gerekeceğini ancak ödemiş olduğum kayıt bedelinin daha sonraki yıl geçerli olacağını belirttiler. Böyle bir saçmalığı kabul etmeyeceğimi belirtip ödemiş olduğum kayıt bedelinin tarafıma iadesi için dilekçemi doldurdum. 13 Haziran tarihinden temmuz sonuna geldiğimiz bugüne kadar hep kendi çabalarım ile birilerine ulaşmaya çalıştım, Adana da kayıt işlemleri sırasındaki o nazik insanlar birden yok oldular çünkü amaca ulaşıldı artık Adana velisinden köşe bucak kaçmak gerek. Kayıt işlemimi yapan okul sahibesi Ayşen karşıt, finans müdürünün telefonunu veriyor ve bu kişi telefonumu engelliyor. Okul sahibesine personelin bırak yardımcı olmayı telefonumu engelliyor dediğimde beni de dinlemiyorlar diye son derece gayri ciddi cevap alıyorum. Bu tür girişimler artık eğitim sektörüne de sıçramış ise vay halimize. İlgili tüm mercilere gerekli şikayetler yapıldı, hakkımızda hayırlısı olsun!

Canada Okulları Ücret İadesi

Rüveyda
Öve öve bitiremedikleri eğitim sistemine maalesef kanarak iki çocuğumu da Adana'da açılacak Canada okuluna kayıt yaptırdım. Ancak okul inşaatının tamamlanamayıp eğitim dönemine yetişemeyeceğini bildirdiler bu nedenle ücretin iadesi için dilekçe verdik. Ancak bir ayı geçmesine rağmen ilgilenen olmadığı gibi hiç kimseye ulaşamıyoruz. Ayşen karşıt tel. Açmıyor. Finans bölümüne mail atıyoruz cevap yok. Muhatap olabileceğimiz kimse yok şaşkın durumdayız. Dava açacağım ve CİMER'e, Milli Eğitime şikayet edeceğim.

Canada Okulları İletişim Ve Para İadesi Sorunu!

Ss Aa

Canada Cadde Okulu’na 2018-2019 yılı için kayıt yaptırıp tek ödeme ile ödememizi gerçekleştirdik. Ancak taşınma sebebi ile kaydımızı Ocak 2019’da aldık. 2 ay içerisinde iade tutarının ödeneceği bilgisi verildi. Mart sonu itibariyle okulu aramaya başladık, maillerimize dönüş yapılmadı. Arama sonunda bir muhasebe numarası verildi ama cep telefonu numarasıydı ve hiçbir zaman cevap verilmesi, WhatsApp mesajlarımız cevapsız kaldı. Merkezden geri aranacağımız söylenerek sayısız kere not alındı. Benim sıkıntım iade tutarından öte karşımda muhatap bulamamam. Gerçekten bu kadar ulaşılmaz olmaları, bu derece dikkate alınmıyor oluşumuz canımızı sıkan konu. Maddi sıkıntıyı anlatıp bizden süre istemek ayrı karşımızda muhatap bulamamamız ayrı bir konu. Gerçek anlamda yönetim bu durumu krize çeviriyor, asla yönetmiyor ve hiçbir veliyle yüzleşmiyor.

Canada Moda Okulu Okulları Para İadesi

Canada Moda kolejinin 2019-2020 eğitim dönemi için iki çocuğumun kaydını Nisan 2019 tarihinde yeniledim ve ücretini peşin ödedim. Okulun finans problemleri nedeniyle öğretmenlerin maaşının ödenememesi ve derslere girmemesiyle aralık ve nisan ayında okulda kriz meydana geldi. Kurucu ve yetkili kimse yok, sorunlar olduğunda muhatap yok, tüm veliler şikayetçi. Eğitim kalitesi çok düşük MEB müfredatı asgari düzeyde dahi tam verilmedi. Çocuklarım bu yıl içinde matematik ve fen derslerinden 4-5 konu görmediler. MEB 7. Sınıflar için ülke genelinde yaptığı sınavda okulun 7. Sınıfı tam anlamıyla çöktü. Ama bunu önemseyen sorunlara çözüm bulmaya uğraşan yönetim ve okul idaresinin olmaması, sorunlar karşısında yetkili kimsenin bulunmaması, Kanada adı kullanarak yalan bir dünya ve usulsüzlüğe odaklanmış bir şirket bulunmaktadır.

Yazdığım dilekçe ve noter ihtarına rağmen muhatap yok, süreç hakkında bilgi yok. Vurdumduymaz hukuk usul bilmez bir şirket yönetimi. Kurumsal sorunları büyük ve düzelmesi imkansız hep vaatlerle dolu içi boş okul. Çocuklarımı başka okula kaydettirdim ama paramı alamıyorum. Hukuksal ve idari süreç başlattım. Bu durumda olanlar haklarını İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğünde Teftiş Kuruluna başvurarak idari soruşturma ve hukuk yoluyla da alacak takibini başlatmasını öneririm. Okulun MEB dosyası kabarık. Eski velilerin %95 çocuğunu okuldan almıştır.

Emine
İstanbul'daki Moda Kampüse ben de iki çocuğumun ücretini peşin ödeyerek kayıt yaptırmıştım. Okuldan aldım ancak 4 aydır uğraşıyorum ücret iadesi için. Milli Eğitim teftişe şikayet ettim önceki soruşturma dosyasıyla birleştirildi. İcra takibi yaptırdık şirketin 5 kuruş parası yok. Banka ve muhtelif kurumların da icraları var biz kaçıncı sıradayız. Fiiili hacze de başvurduk okulun sıraları dahi haczedilmiş ve velilerce yeddi emine teslim edilmiş durumda. Ekonomik kriz olması bizlerin de ödeme plan programı altüst etti tabii ki ama yükümlülüklerden kaçınma veya borcunu gaspetme hakkını vermemektedir. İyiniyetli ve sorumluluk sahibi olsalardı yetkili kişi avukatlarına yetki verip velilerle sulh yoluna giderlerdi. Kötü niyet, ciddiyetsiz, yapmacık yönetim tarzı ve bomboş bir eğitim kandırmacası.

Emine
İstanbul'daki Moda Kampüse ben de iki çocuğumun ücretini peşin ödeyerek kayıt yaptırmıştım. Okuldan aldım ancak 4 aydır uğraşıyorum ücret iadesi için. Milli Eğitim teftişe şikayet ettim önceki soruşturma dosyasıyla birleştirildi. İcra takibi yaptırdık şirketin 5 kuruş parası yok. Banka ve muhtelif kurumların da icraları var biz kaçıncı sıradayız. Fiiili hacze de başvurduk okulun sıraları dahi haczedilmiş ve velilerce yeddi emine teslim edilmiş durumda. Ekonomik kriz olması bizlerin de ödeme plan programı altüst etti tabii ki ama yükümlülüklerden kaçınma veya borcunu gaspetme hakkını vermemektedir. İyiniyetli ve sorumluluk sahibi olsalardı yetkili kişi avukatlarına yetki verip velilerle sulh yoluna giderlerdi. Kötü niyet, ciddiyetsiz, yapmacık yönetim tarzı ve bomboş bir eğitim kandırmacası.

Emine
Y** hanim okulunuza ihtar çekilmesi ve öncesinde defalarca yetkili kişilerle görüşme talebim olmasına rağmen Muhasebe sorumlunuz B** bey ve okul mdr ö** hanım durumu iyi bilmesine rağmen gelişme olmadı. Paramın iadesiyle ilgili gelişme olmadı. Noter ihtarına bile cevap verilmeyen bir durumda ne iletişimi. İletişime geçmek istenseydi burada derdini paylasnmak zorunda olan insanlarla doğrudan iletişime geçmemiz daha doğru olacaktır. Bilgilerim okulunuzda ve mdr de mevcuttu. Lütfen gerçekçi olunuz. Sorun ekonomik kriz ötesinde muhatap olmama ve nereye şikayet edersen et anlayisnda. İki sene önce memnuniyet olabilir ve okula yardımcı olmak. İçin iki çocuğumun ücretini pesin yatırdım. Yeni okulun ücretini ve gitmediğimiz okulun ücretini ödemek zorunda bırakıldım. Velilere ödeme konusunda bir plan dahi sunmak zor değildi. En azından aylık ödediğimiz taksitleri odeyebilirdiniz, çözüm odaklı değilsiniz iletişim budur. Siz de buradan yazmak yerine velinize doğrudan iletişime geçerek daha anlamlı bir yöntem tercih edebilirdiniz. Sizinle icra dosyamız bulunmakta, MEB yönetmeliğinin ihlali nedeniyle de soruşturma dosyanız bulunduğunu hatırlatırım.

Canada Okulları Okulu Açmadıkları Gibi Paramızı Da İade Etmedi!

Emre
Adana’da büyük bilbordlarda lansman yaparak 2019-2020 döneminde açacakları okula büyük umutlarla çocuğumuzu kayıt ettik ancak bize bahaneler ile bu yıl okulu açamıyoruz diyerek çocuğumuzu ortada bıraktılar. Bizde paramızı iade edin başka okula gidelim zaman daralıyor dedik. Paramızı iade edemediklerini söyleyip oyalamaya başladılar. Hem öğrencileri hem de aileleri zor durumda bırakıyorlar. Hakkımızı alabilmek için icra davası açıyoruz.

Y** hanım, Okulunuzu açmadınız, bize tebliğ ettiniz, bende okula peşin ödediğim parayı geri istedim, aldığınız parayı iade etmediniz ve hala neden iade edemediğinizi açıklayamıyorsunuz! Bu velilerin/bizim hakkımızı hiç etmek değil midir? Ben çocuğumu bu yüzden başka bir okula yazdırmak durumunda ve ekstra para vermek durumunda kaldım. Cevap ve çözüm bekliyorum!

Yasemin
Sevgili velimiz;

Adana' da açmayı düşündüğümüz kampüsümüzü Müteahhit firmanın ekonomik koşulları öne sürerek yetiştirememesi ve yeni yönetim kurulu kararı ile önümüzdeki yıl açmama kararı verdik. Adana'ya gelerek siz iç velilerimizle yaptığımız toplantılar ile sizlere tebliğ ettik. Hatta içeride kayıtlı olan 17 velimiz bir sonraki yıl açacağımız Adana kampüsümüzde olmak istediklerini belirterek kayıtlarını geri çekmeyeceklerini bizlere beyan ettiler. Tüm Adana bürokrasisi ve İleri geleneri tarafından büyük bir motivasyon ve heyecanla bir sonraki yıl kampüsümüzü açacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. En kısa zamanda sorunlarınız giderildiğinde bir sonraki yıllarda bizler ile birikte olmak isteyebieceğinizi sizlere hatırlatır ve duygularınızı anlık değil, şartları empati ile karşılayarak yorumlamanızı dileriz.

Sizleri ve öğrencilerimizi seviyor ve değer veriyoruz. Gece gündüz Adana ve tüm eğitim sektörüne Kanada Ekol Eğitimini kazandırmak için çalışıyoruz.

Sevgilerimizle...

Ali
Çok şanslısınız eğer açılsaydı başka şeyleri yazarak ve çocuğunuz yıpranmış olarak burda yazıyor oludunuz

Özgür
Yasemin Gazanker Hanım merhaba,

13 Haziran’dan beri verdiğimiz dilekçeye karşılık ödeme bekliyorum, her görüştüğümüz kişi başkasının telefonunu veriyor. Oyalamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Sizin ödemeniz fazla değilmiş deyip gerekirse ben cebimden öderim deyip sonrasında, muhasebeye ilettim deyip telefona çıkmıyor burada ki çalışanlar! Artık kiminle ne konuşacağımızdan ziyade hukuki yolları aşındıracağız. Velhasıl insanları mağdur ettiniz ve etmeye devam ediyorsunuz.

Yasemin
Sn. Yıldırım;

Lütfen benimle iletişime geçiniz. Çocuğunuzu neyin yıprattığını gerçekten sizin ağzınızdan duyarak iyileşmemize katkıda bulunmanızı isterim.

Yasemin Gazanker
Kanada Okulları Yönetim Kurulu Üyesi
Bağdat Caddesi Kurucu Temsilcisi


Canada Okulları Cadde Kampüsü Sorunları!

Selim
Öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesinden kaynaklı okul eğitim veremez durumda. Okul çalışanları aşırı derece mutsuz oldukları ve böyle bir ortamda bırakın eğitim vermeyi sürekli rapor alıp okula bile gelmiyorlar. Maalesef çocukları hademelere emanet ediyoruz. Okul müdür hiçbir şey olmamış gibi davranıyor, biz velilere tek bir bilgi bile verme zahmetinde bulunmuyorlar. Her şeyi maalesef çocuklarımzıdan öğreniyoruz. Önümüzdeki senin parasını alabilmek için günde 10 kere arayan okul yönetimi, okulda çıkan sorunları bize bildirmek yerine üç maymunu oynamayı tercih ediyor.

Yasemin
Sevgili velimiz,

Cadde kampüs olarak, yazdıklarınız son derece üzüntü ile okumuş bulunmaktayız. Okulumuzda neredeyse hiç yaşanmamış olan olayların, yaşanmış gibi lanse edilmesini bilinçli bir algı operasyonu olarak gördüğümüzü bilmenizi isterim. Okul aile birliğimiz ve kaydını yenilemiş 40 velimiz ile birlikte, bu yazılanlardan duyduğumuz rahatsızlık, kurumumuza yönelik olması değil daha çok velimiz olduğunu söyleyen sizlerin isminizin veli kayıtlarında çıkmamasındandır. Yani içerideki tüm velilerimizi zan altında bırakan bir durum yaşamaktayız. Lütfen eğer velimiz iseniz okul yönetimi ve benimle iletişime geçiniz.

Sevgilerimizle...

Yasemin Gazanker
Cadde Kampüs Kurucu Temsilcisi

Sinem
Canada Okulları Ön Kayıt İadesi Sorunu!

2019-2020 eğitim yılı için Ulus kampüsüne ön kayıt ödemesi yaptık. Kayıtları topladıktan sonra son anda okulu "International School" olarak değiştirdiler. Bunu evimize gelen mektup ile öğrendik. Önümüzdeki sene yabancı vatandaşlığımız olmadığı için okula devam edemeyeceğimiz için yaptığımız ön kayıt ödemesinin iadesini talep ettik. 4 hafta oldu alamadık. Ön kayıt ödemesi henüz vermeye başlamamış oldukları bir hizmete karşı alındı ve bu ücreti bile geri ödeyemiyorlar.


Canada Okulları Florya Kampüsünde Vaat Edilen Hizmet Verilmedi!

Bahar
Canada Okulları aslında Can-Ada Okulları Özel UKA Eğitim Kurumları
Florya Kampüsü 2018-2019 Eğitim öğretim yılında başladı, 4 yaş grubundaki sınıfa büyük umutlar ile başladık, başlangıçta her şey inanılmaz göz boyamak için planlanmış yabancı öğretmenlerin hepsi 1. ay sonunda istifa edip gitti, Türk öğretmenimiz sürekli hasta ve devamsızlık yaptı çocuklar stajyer öğretmenler ile bırakın %100 İngilizce eğitimi normal eğitim bile alamadı, takip edilen herhangi bir kitap yoktu, 1 dönem boyunca yapılan etkinlikleri ve faaliyetleri 3 ay söyleyerek sonunda aldığımda boş kağıt üzerine karalamadan ibaret ve çocuğumun olmayanları bile ayırmadan vermişlerdi, tuvalet temizliği için çocuklara destek olan kimse yoktu, 4 yaşında çocuklara yemekhanede büyük kaşıklar ile yemek yemesini istiyorlardı, tüm bunlara daha fazla dayanamayıp yarı dönemde çocuğumuzu alıp başka bir okula verdik, senenin başında kredi kartımızdan peşin aldıkları paramızı, 5 aydır iade etmedikleri için şu an yeni okul ve kartımızda aynı anda ödemek zorunda olduğumuz için çektiğimiz maddi mağduriyeti tahmin edersiniz, çocuğumuzun yeni okula alışmak için yaşadığı da cabası... Bugün itibari ile Florya kampüsü için Bakırköy İlçe Milli Eğitim'de soruşturma devam etmektedir, avukatları geri ödeme için Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan suç duyurusuna dahi yanlış beyan veriyorlar, bir çok öğretmenden maaşlarını alamadıklarını hala duyuyoruz, kesinlikle taahhüt ettikleri eğitimi vermiyorlar.


Canada Okulu Dediniz Can Ada Okulu Çıktı!

Ali
Bu yıl oğlumuzu Canada Moda okuluna verelim dedik. Maalesef adı gibi her şeyi çakma çıktı. Oğlum başarılı bir öğrenci olduğu halde inanılmaz baskılar yaşadı, başarısız idareci ve öğretmenleri yüzünden sayısız sıkıntılar yaşadık. Çocuğum okulda darp edildi bir ikaz yaptım sonrasında bir veli üzerime kasıtlı bir şekilde salınarak dirseğinde 1 cm'lik morluk (bir haftalık) var diye sınıfta hocası ve kimsenin görmediği bir olaydan sorumlu tutuldu, velilere servis aracında küfredilmiş kesin o yapmıştır denerek hedef yapıldı. En son çocuğum almış olduğu takdir belgesini tüm arkadaşları içinde rencide edilerek sen disiplinsiz davranışından dolayı takdir belgesini hak etmiyorsun denerek verilmedi. Bu sebeple çocuğumu bu okuldan alma kararı aldım. Milli Eğitim'e şikayetimi yaptım. Müfettiş maalesef bu gerçekleri bizzat müşahede etti. Okula ceza verilmesini bekliyorum. Okuldan çok şikayet olduğunu söyleyenlere itibar etmemiştim fakat paramı geri almak için başvurduğumda muhasebeci liste olduğunu sırada olduğumu söyledi. Ne kadar kişi almışsa okuldan çocuğunu liste olmuş. 2.5 aydır ödediğim paranın yarısını bekliyorum telefona bile çıkmaz oldular. Öğrendik ki her yerde Kanada bayrağı ve simgeleri kullanan okulun adı da Can Ada imiş. Şaşırmadım ama Kanada elçiliğine yazı yazıp Kanada ile ilgileri var mı öğreneceğim? Hala paramı alamadım bekliyorum.

Ali
Oğlum S** T**Y** Kanada ya afiliye olduğunu iddia eden Can Ada Okulları Moda şubesine orta ikinci sınıfa gönderdim. Okulda başarılı bir ögrenci olmasına rağmen tam bir linç kampanyasına donen muamelelere maruz kaldık. Oğlum bir çocuktan dayak yemesine rağmen hiçbir şey yapmayan okul idaresine itiraz etmem üzerine her şey başladı. En son oğlum takdir belgesi almasına rağmen arkadaşlarının yanında rencide edilerek belgesi ona verilmedi. Milli Eğitim Bakanlığına şikayetim üzerine belgeyi postayla gönderdiler. Okuldan yarı dönemde ayrılmasına rağmen pesin ödediğimiz ücretin yarısını hala vermediler. Eğitim konusunda örnek olması beklenen bu okul maalesef Kanada adını çok olumsuz kullanmaktadır. İnternette ve çevremde çok sayıda hakkında şikayet mevcuttur. Ücretle ilgili telefonlara dahi cevap vermemekte milli eğitime şikayetlerimizi hep parayı en kısa sürede ödeyeceklerini ifade ederek tam 6 aydır sallamaktadır.

Paramı alamadım derken tüm senenin parasını peşin ödemiştim yarı dönemde almak zorunda kaldığım için yarı dönem parasını 2.5 aydır sallayarak vermiyorlar. Telefonlara bile çıkmıyorlar böyle bir eğitim kurumu olmayacağı çok açık.

Ziyaretçi
Ali Bey merhaba. Paranızı geri alabildiniz mi acaba aradan geçen süre içinde? Ben de mağdur veliyim. Aynı sıkıntıları yaşıyoruz şu anda

Canada Okulları Personelinin Kaba Davranışı!

Göktuğ
24.03.2019 tarihinde reklamını internette görmüş olduğum Kanada okulları bursluluk sınavına girmek için Kanada okulları Florya kampüsüne gittik. Burada kendileri bize sınava girmek için bir form kağıdı verdiler. Form kağıdını doldurduktan sonra okul hakkında kısa bir bilgi almak için kabaca okul içini gezmek istedik. Fakat danışmada bulunan bir personel kaba ve sert bir üslupla bizleri tersledi. Kendisine neden bu şekilde davrandığını sorduğumuzda 'sizinle şimdi uğraşamayacağım lütfen gidin' şeklinde tekrarladı kötü davranışını.

Bunun üzerine danışmadaki diğer personele şikayette bulunmak istediğimizi söyledik. Sonrasında yanımıza sorumlu olduğunu söyleyen bir başka personel gelip az önce kaba davranışlarda bulunan bayan için 'siz onu dert etmeyin onun mizacı böyle boş verin siz' diyerek bizi telkin etmeye çalıştı. Sonrasında öğrendiğimiz en önemli şey ise bu kaba kişinin okul öğretmeni olmuş olmasıydı. Bu şekilde eğitimci olmaz düşüncesi ile sınava girmekten vazgeçtik. Kanada okulları önce kendi eğitimcilerini insan davranışları konusunda eğitmeli. Sorumlu olduğunu söyleyen personellerde gelip 'boş verin siz bunları' demesi yerine veli memnuniyeti için sorumluluk almalı.


Canada Okulları Para İadesi Yapmıyor!

Tuna
Kanada okullarının Moda kampüsünden Ekim ayı başında ayrıldık. Sadece üç hafta okula devam ettik paramızı bir hafta içinde iade edeceklerini söylediler. Fakat kaç ay oldu halen ödeme yapmadılar. Üstelik karşımızda muhatap alacak kimse de yok. Öğretmenlerine ve çalışanlarına da maaş ödeyemiyorlarmış. Zaten dersler de boş geçiyormuş. Biz kayıt yaptırmaya gittiğimizde hocaların yüzde doksanının yabancı olacağı söylendi. Bu da doğru çıkmadı.

Maalesef sorun çözülmedi paramızı geri alamadık halen bir muhatap yok karşımızda
Okula ilk kayıt olmaya gittiğimizde o kadar iyi karşılandık ki ama paramızı iade edin demek için bir muhatap bulamıyoruz
Bu okula kayıt yaptırmadan önce mutlaka tüm şikayetleri okuyun Şikayetlerin yüzde doksan dokuzu para iadesi yapmalarla ilgili tüm Kişiler aynı sıkıntıyı yaşıyormuş hiç kimse muhatap bulamıyormuş

Sorunumu en kısa zamanda halledin


Canada Okulları Hayal Kırıklığına Uğrattı!

Güllü
Çocuğum yabancı dil öğrensin, hafta sonları kurs yollarında rezil olmasın, spor faaliyetlerini okulda yapabilsin, organik beslensin, kantinlere alışmasın gibi hayallerle dişimizden tırnağımızdan arttırdıklarımızla, Canada Okulları'nın tatlı dilli güler yüzlü boş vaatlerine inanarak kayıt yaptırdık. Sonuç bu vaatleri bile geçin, çocuklar aylarca kalorifer yanmadığı için dondular, yemekler buz gibi, sürekli öğretmen değişip durur, sene ortasında servis iptal olur, gayet güzel bir zamla çocuğu mecbur tekrar verirsiniz, yüzme havuzu, spor kulübünü geçtim, beden dersinde bari beden yaptırın, çocuğa soruyorum, naptınız diye, yanıt arkadaşlarla oturduk, sohbet ettik olarak size dönüyor. Bu kadar problem içinde bir de mesaj alıyorsunuz, yeni dönem için kayıt yaptırın, alttan alta fiyatlar çok zamlanacak imajı ile. İletişim kurmak mı ve önerilerde bulunmak mı, o biraz zor, çünkü onlar eleştiriye açık olmayacak kadar mükemmeller. Ne diyeyim, biz yandık başkaları yanmasın. Umarım bu mesajı okul yöneticilerinden biri okurda bizim gibi mağdurlar için yapılması gerekeni yapar.

Canada Okulları Kayıt Nakline İlişkin İade!

Ziya
2018/2019 eğitim öğretim yılında Canada Okulları Moda İlkokulu 1. Sınıfa başlattığımız oğlumuzun kaydını okullar açıldıktan sadece 1 gün sonra başka bir okula aldık. Bize, prosedürleri gereği, yaptığımız ön ödemenin yarısının 2 ay içerisinde iade edileceği söylendi. Aradan neredeyse 6 ay geçmesine rağmen hala ödeme yapılmadı. Defalarca muhasebe birimlerine ulaşmaya çalışmamıza rağmen bir kere bile dönüş yapılmadı. Her seferinde iletişim bilgilerimiz alındı, size dönüş yapılacak dendi, ama bir kere bile aranmadık. Canada Okulları gibi gelecek yüzyılın eğitimini vaat eden bir özel okula böylesine umarsız, sorumsuz ve saygısız bir yaklaşımı kesinlikle yakıştıramıyoruz. Acilen taahhüt edilen iadenin yapılmasını bekliyoruz.


Canada Okulları Florya Kampüsü Memnuniyetsizliği!

Ayça
Sınıfta hiçbir kitap veya yayın takip edilmiyor; öğretmenler internetten basıp etkinlik yaptırıyorlar. Dönemin sonuna doğru bir İngilizce bilen öğretmen daha alındı ama bu oğlumun sınıfta gördüğü yarım dönem tamamlanmadan 4. Öğretmen! Okulun havuzu var dediler; havuz içi boş ve aktif edilmedi. 2. Dönem olacak daha bir okul gezisine gitmediler. Hazırlık sınıfı için Cimnastik, basketbol vs. Gibi hiçbir faaliyet yok. Okulun yemekhanesine giden koridor buz gibi. Temizlik yetersiz. Bizim sınıftan çocuklarını alanlara ücret iadesi yapılmadığı için okuldan alamıyorum. Çünkü göndermediğim bir okula bir de her ay ödeme yapmak zorunda kalacağım. Banka taksitlerini iptal etseler; bir dakika durmayız.


Canada Okulları Florya Kampüsü Verilen Vaatleri Yerine Getirmiyor!

Ayça
2018-2019 dönemi için Canada School Florya kampüsünün hazırlık sınıfına kayıt yaptırdık. Kayıt ücreti eşitliği yok; biz 22.000 ödedik; 17.000'e kayıt yaptıranı kesin öğrendim. Yarım dönem dolmadan okulun müdürü; müdür yardımcısı değişti. Danışmadaki bayan bile 3 kere değişti. İlk dönem sona ermeden servisler işi bıraktı. Bütün Native öğretmenler ilk hafta Grev yaparak derse girmeyi bıraktılar. Kayıt yapılırken her sınıfta 2 adet native öğretmen sözü verilmişti; zaten yabancı orjinli bir okul tanıtımlarında da bu ilan edilmekteydi. Kanadalı öğretmen ücretini alamadığı gerekçesiyle gidince yerine M*** hanım geldi. Ancak nedense çocuklara isminin M**** olarak tanıştırılmış. M**** hanımı sevdik; çok iyi bir öğretmen ama İngilizcesi yetersizdi.


Canada Okulları Eğitim Kalitesi Güzel Değil!

Ayşe
Okulu Ulus şubesindeki veli olan tanıdığımın öğrendim. Bize daha yakın Florya’ya da açılacağını duyunca görüşmeye gittik. O kadar güzel şeyler anlatıp, vaatlerde bulundular ki anlatamam ama acı gerçeklerle okulun dönem başı açılışıyla birlikte baş başa kaldık. Bir okul eğitim ve öğretim açısından ancak bu kadar kötü olabilir ve düzeltme adına da hiçbir şey yapılmaz. Kendi ellerimle çocuklarımın bir yılını heba ettim.

İnsanlar oradaki görevlilerin anlatımıyla okulu çok güzelmiş gibi algılayıp işin içine girince ancak aslında bir devlet okulunun bile bunların yanında her açıdan bakıldığında mükemmel olduğunu anlıyor. Eğitim kötü, öğretmenler hep yabancı olacak dendi sadece bir -ikisi yabancı, yönetim kötü, servis, yemek hepsi bir facia.


Canada Okulları Nasıl Kurtulacağımızı Bilemiyoruz!

Serap
Canada Okulları'nın Canada'dan da diploma verecekleri, her iki ülkenin müfredatını uygulayacaklarına, dersleri biri Türk biri Canada'lı 2 öğretmenle yapacakları yalanlarına inanıp çocuğumuzu okula yazdırdık. Aylardır türlü türlü sorunlarla uğraşıyoruz. Mesela tüm bu vaatlerin hiç biri uygulanmadığı gibi matematik öğretmeni tutturdu çocuklar ben anlatmadan önce dersi çalışacak diye. Nasıl olacaksa artık ben bilemedim. Okul servis şirketleriyle bir türlü anlaşamıyor. Gece 10. 30 da şoför den öğreniyoruz ki ertesi sabah çocuklar alınmayacak. 10 gün çocuklar sokaklarda rezil oldu. Okul çıkışı 12 - 13 yaşındaki çocukları kimseye haber vermeden okuldan dışarı gönderdiler. Nasıl yaparsınız diye sorunca kimseden yanıt bulamadık. Çocuklarımızın hayatını riske atmaktan hiç çekinmediler ve sorumluluk hissetmediler. Başka bir servis şirketiyle anlaşıyorlar. Bu şirket de 6 aylık servis için 8000 TL para istiyor. Hepsinden en vahimi öğretmenler maaş alamadığı için eylem yapıyor okula gelmiyor. Son 1 haftadır okulda mısır patlatıp film izletmişler. Canada Okulları'nın durumu budur. Paramızı aldılar ve durum bu. Nasıl kurtulacağını biz de bilmiyoruz.


Canada Okulları Parayı Geri Ödemiyor

Onur
Okul dönemi başlamadan önce oğlumu Canada Okulları'na yazdırdım. Bunun için ilk kayıt ücreti taksitini yatırdım sözleşme için haber bekledim fakat sözleşme vs. imzalamadım. Sonrasında okul başlamadan şehir değişikliğimiz söz konusu olunca ilk taksit olarak gönderdiğim paranın iadesini istedim. Yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hala para iadesi yapılmadı ve karşımızda ödeme ile ilgili muhatap bulamıyoruz. Konuyla ilgili Milli Eğitim'e şikayette bulunuyoruz...


Canada Okulları Kaydı İptal Edip Parayı İade Etmedi!

Savaş
Oğlum, okulun bursluluk sınavında yüksek dereceyle %75 burs kazandı. LGS 'dede beklentimiz yüksek olunca kayıt yaptırmadık. Ancak bizi arayıp ön kayıt yaptırıp sınavı kazanırsa devlet okuluna kaydettirebileceğimizi kaydı iptal edip ön kayıt ücretini alabileceğimizi söyleyip ön kaydımızı yaptık.

Oğlum çok iyi bir Anadolu Lisesini kazanıp Anadolu lisesine gitmek isteyince kaydımızı iptal ettik paramızı iade istedik. Dilekçe yazdık ancak aylar geçmesine rağmen iade edilmedi. Şimdi kimseye de ulaşamıyoruz. MEB 'e ve Valiliğe şikayet ettim sonuçları bekliyoruz.


Kanada Anaokulu Sözünde Durmayıp Bir de Paramızı Aldı!

Banu
Bu sene yaptıkları tanıtımlar ve anlatımlarından etkilenerek oğlum bursluluk sınavına girdi. Tüm öğretmenlerin Kanada'dan geleceğini, tüm sistemi oturtacaklarını gerçekten güzel bir dille anlattılar. Bizde aldığımız %75'lik bursun büyüsüne katılarak ön kayıt yaptırdık.

Kayıtta kredi kartından %10'luk kısmı kestiler. Diğer bakiye için ise, ön kaydın ertesi günü neye uğradığımı anlamadığım bir ısrarla beni Denizbank'a yönlendirdiler. Kamiyaj hesabı açacağım bilgisini vermiş olsalar da, sizlerde bilirsiniz ki kargaşa içinde ne olduğunuzu anlamadığınız bir evrak yoğunluğu oluyor, bana ihtiyaç kredisi kullandırdıklarını daha sonra anladım.

Sınav sonucundan oğlumu başka bir okula kaydettirdiğimi bildirince fark ettim ki, bankadan parayı çekmişler ve ben bankadaki kredi hesabımı kapatamıyorum. Bunun için hemen para iadesini istedim. Ancak aldıkları parayı taksit zamanı gelmeden yatıracaklarını söylediler. Şu anda benim hiç gitmeyeceğim okula tam ödenmiş bir okul ücretim ve bankaya borcum var.

Okul ödemediği takdirde de bunu ödemek zorundayım. Zaten söz verdikleri gibi ne Kanadalı Öğretmenler, ne de oturmuş bir sistem mevcut. Hatta görüşmeleri yaptığımız müdür veya koordinatör statüsündeki kişilerin bile işten ayrıldıklarını hayretle öğrendik.
Çocuklarımızın eğitimi bu kadar oyuncak olmamalı. Umut bu derece suistimal edilmemeli.


Canada Okulları Moda Kayıt İptalinden Sonra Kalan Paramızı Ödemiyor!

Nursemin
Canada Okulları Moda şubesi 3 yaşındaki çocuğumu İngilizce eğitim alsın yabancı öğretmenlerden, sosyal anlamda kazanımları olsun diye bu okula verdik ama yabancı öğretmen diye getirdikleri Avustralya vatandaşı bir Türk çıktı , kendisinin hiçbir katkısı yoktu. Evde TV izlemesin dediğiniz çocuğu okulda defalarca kez çizgi film izlerken yakaladık ve üstüne bir sürü para verdik. Bunun için gerçekten durum içler acısı idi. 4 ay sonra okuldan aldık tabi parayı peşin aldılar kayıt zamanı istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz geri kalan ödemeleriniz yapılır denmişti. 2 ay olacak ayrılalı hala paramızı yatırmadılar, muhatap da bulamıyoruz, başlarından savıyorlar. Şirketimin kreş yardımı için yatırdığı meblağı bile alamadım! Kayıt zamanı 10 öğrenci var dediler biz ayrılırken 6 tane kalmıştı şu an diğer veliler de çıldırmış.


Canada Okulları'nda Eğitim Yetersizliği

Zafer
Ben geçen sene Canada Okulları'na kızımı okumaya gönderdim ama maalesef bazı sebeplerden dolayı okuldan aldım. Şöyle söyleyeyim bu okul bu paraya gidilecek bir okul değil çünkü; daha okul başlar başlamaz yabancı müdürleri okuldan gitti, ilk yarı İngilizce hocası zaman zaman dersleri aksattı, kızıma bugün okulda ne yaptınız diye sorduğumda kış vakti parkta piknik yaptıklarını belirtti. İlkokul hocasını okulun ikinci yarısı apar topar değiştirdiler. Okul da hiç bir disiplin yok. Bu durumları değiştirmezseniz kızımı okuldan alacağım diye 5 defa aradım ama ilgilenen bile olmadı. Biraz bekleyin şurada 4 ay kaldı seneye daha düzgün olur dediler sanki okula para vermiyor muşuz gibi, ne komik değil mi. Bize sene başında ne söz verdilerse hiçbiri yapılmadı. Satranç, spor, bilgisayar hiç bir şey yok.


Kanada Anaokulu İptal Ödemesini Yapmıyorlar, Net Cevap Vermiyorlar

Serdar
Bu okulu uzunca süre araştırıp, kayda öyle karar verdik. Hatta maalesef çevremize referans da olduk, personelleri düzgün ve inancımız tam olmasına rağmen ülke değiştirmek sebebiyle Temmuz ayı başında kaydımızın iptalini istedik. Mart ayı başında bizden peşin aldıkları (erken kayıt) parayı 3 haftadır ödeyemediler. Üzerine kendi kurallarını geliştirip bizde 1 ay içinde yapılıyor dediler. Hala parayı alabilmiş değiliz, bugün bir personeli dışında gerçekte finans departmanından kimseyi muhatap bulamadım. Aldığım izlenim madden zor durumdalar ve verdiğiniz paranın hizmetini alamayacağınız yönünde. Referans olduğum tüm arkadaşlarımı tek tek arayıp uyardım bugün de buraya yazarak okuyan herkesi uyarıyorum. Dikkatli olun, iletişim güçlü gözükmesine rağmen tüm güvenimizi sarstılar. Elimizle ödediğimiz, iptalinde yüzde 10 cezayı kabul ettiğimiz paranın iadesi için bekletiliyoruz ve süresi meçhul.

ETİKETLER
#kanada okulları