Gündem
25 Şub 2014 21:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Ses kayıtları Türkiye'yi sokağa döktü! 10 ilde protesto var!

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasına ilişkin ses kayıtlarının internette yayınlanmasının ardından Türkiye genelinde birçok ilde protesto gösterileri düzenlendi.

Ses kayıtlarının internet ortamında yayınlanmasının ardından aralarında İzmir, İstanbul, Eskişehir, Muğla'nında olduğu yaklaşık 10 ilde gösteriler düzenlendi. Protestolar bazı illerde yürüyüşle sınırlı kalırken, bazı illerde ise göstericiler ile polis arasında çatışmaya dönüştü.
İşte protestoların yaşandığı o iller;

İSTANBUL - KADIKÖY

KADIKÖY'DE MÜDAHALE BAŞLADI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Kadıköy Altıyol Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Bahariye Caddesi üzerinden bir yürüyüş gerçekleştirdi. Grup zaman zaman "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk" şeklinde slogan attı.

Rıhtım Caddesi'ne gelen grup tekrar geri dönerek Altıyol Meydana geldi. Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden Ak Parti İlçe binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA'dan sıkılan tazyikli su, biber gazı ve boyalı plastik mermi ile müdahale edilen grup ara sokaklara kaçtı. Polis ve göstriciler arasındaki gerginlik sürüyor.

İZMİT
AK PARTİ BİNASINA YUMURTA ATTILAR


İzmit Cumhuriyet Parkında biraya gelen yaklaşık 300 kişiden oluşan grup 'Hükümet istifa', 'Hırsız var' şeklinde sloganlar atarak kent merkezinde dolaştı. İnönü Caddesi'nde bulunan Ak Parti İlçe binası önünde Çevik Kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup buradan geçişleri sırasında AKP İlçe başkanlığına yumurta attı. Gurup daha sonra Cumhuriyet Parkına geri döndükten sonra sessizce dağıldı.

İZMİR
TOMA'LARLA MÜDAHALE


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen ses kaydının internet sitelerinde yayınlanmasından ardından bir grup akşam saatlerinde protesto eylemi için toplandı. Toplanan kalabalığa çevik kuvvet polisi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde TOMA'larla müdahale etti. Grup müdahalenin ardından geri çekildi.

KARTAL

Kartal halkı "Çal çal nereye kadar bitti buraya kadar" diyerek yürüyor

MALTEPE

Maltepe'de vatandaşlar, Atatürk Caddesi'nde protesto gösterisi düzenliyor.

ESKİŞEHİR'DE MÜDAHALE
Eskişehirliler, 'Her yer yalan her yer yolsuzluk' pankartıyla Espark önünde toplandı.

Eskişehir'de AKP seçim bürosu önünde polis biber gazıyla müdahale etti.